HomeCulturaDavid Martí guanya el Premi de novel·la històrica Nèstor Luján amb ‘El...

David Martí guanya el Premi de novel·la històrica Nèstor Luján amb ‘El pirata de Cala Morisca’

David Martí, autor de Les bruixes d’Arnes i La metgessa de Barcelona, ha guanyat el Premi Nèstor Luján de novel·la històrica amb El pirata de Cala Morisca (Columna Edicions), un llibre d’aventures sobre un pirata de Sitges.

Martí ha explicat en declaracions a l’ACN que esta nova novel·la és un homenatge als clàssics “de tota la vida: és una novel·la de pirates, d’aventures, d’amor, de ‘vendetta’ amb l’esperit d’El comte de Montecristo”. Entre els escriptors i llibres de referència, ha citat ‘Master and Commander’ de Patrick O’Brian; L’illa del tresor’ de Robert Louis Stevenson; El corsari negre i Sandokan, el tigre de Malàisia d’Emili Salgari; El pirata de Joseph Conrad; Pirates d’Alberto Vázquez Figueroa i Cabo Trafalgar d’Arturo Pérez Reverte. 

 La història se situa l’any 1779. Al protagonista, Amat Vidal, un jove pescador de Sitges enamorat del mar, li canvia la vida amb el descobriment d’un gran secret familiar i l’entrega a traïció de la seua estimada Vinyet a Lord Templeton, un noble anglès, per a saldar un gran deute familiar. El protagonista acabarà enrolat en un vaixell pirata, en el qual viurà aventures extraordinàries i descobrirà el valor de l’amistat, el coratge, la fortuna i l’amor verdader.

Els escenaris de la novel·la El pirata de Cala Morisca són el mar Mediterrani, l’oceà Atlàntic, el mar del Carib, el mar dels Set Colors i les illes de Sobrevent, i cita fets reals com la signatura del decret de lliure comerç amb Amèrica, el tràfic d’esclaus, la guerra d’independència americana i la pirateria al Carib. 

David Martí, amb orígens a Arnes  -població on passa llargues temporades-, va treballar de professor, consultor i responsable de projectes relacionats amb les tecnologies. Un dia, però, va decidir deixar-ho tot i canviar de vida per a dedicar-se a escriure. “El fet de guanyar un premi com este em reafirma amb aquella decisió que vaig prendre fa vuit anys i em confirma que no em vaig equivocar. Haver penjat el vestit i la corbata per a dedicar-me a escriure i guanyar un premi com este parlant de pirates és la bomba”. Este procés de canvi que va fer el va descriure als llibres La revolución interior i El guerrer adormit. Entre altres, ha publicat també les novel·les Les bruixes d’Arnes i La metgessa de Barcelona. 

Premi Nèstor Luján El Premi Nèstor Luján es va crear el 1997, dos anys després de la mort de l’autor que li dona nom i està convocat per Columna Edicions i s’hi poden presentar novel·les escrites en català de gènere històric.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies