HomeSocietatLa Festa del vi de Gandesa reunirà trenta-dos cellers de la DO...

La Festa del vi de Gandesa reunirà trenta-dos cellers de la DO Terra Alta

La Festa Major del Vi arriba este cap de setmana. Entre este divendres i diumenge els vins de la Terra Alta lluiran a Gandesa, amb 32 cellers de la Denominació d’Origen que oferiran els seus vins al públic a la rambla Democràcia.

La fira, però, té dos branques: una a nivell popular i una altra a nivell professional, on s’espera que sommeliers, restauradors i prescriptors del món del vi puguen descobrir l’essència dels vins de la Terra Alta i després promocionar-los a escala nacional i internacional.

La inauguració tindrà lloc divendres, a la Societat Unió Gandesana, on el director de TV3, Vicent Sanchís, farà el pregó inaugural, i donarà el tret de sortida a l’acte de lliurament dels premis als millors vins de la Denominació d’Origen. “El vi de la Terra Alta cada vegada està més valorat a nivell nacional però també a nivell internacional, especialment després del concurs Grenaches du monde de l’any passat”, assegura el secretari de la DO Terra Alta, Jordi Rius.

Un dels actes principals de la Festa té lloc el mateix divendres a la nit, amb la gran Nit de les garnatxes blanques, al celler cooperatiu de Gandesa -amb entrades exhaurides des de fa setmanes- on se servirà un sopar elaborat pel restaurant l’Antic Molí, d’Ulldecona, maridat amb 43 vins de garnatxa blanca, d’una trentena de cellers diferents. Durant tot el dia de dissabte, els cellers oferixen els seus vins a la gran carpa de la rambla, on també hi ha altres actes de música i ball per a dinamitzar els tastos de vi.

Un altre dels actes més tradicionals, i que posa punt final a la festa, és el dinar popular de clotxa, que té lloc diumenge al pati de les Escoles Velles.

Ocupació hotelera

L’ocupació turística a la comarca de la Terra Alta per a este pont de Tots Sants és a hores d’ara del 90%. El gruix dels visitants preveuen arribar a la Terra Alta durant el dijous dia 1 de novembre i faran, en la major part, una estada de 3 nits a la comarca.

La majoria dels visitants gaudiran i pernoctaran durant el cap de setmana en diferents allotjaments dels dotze municipis de la comarca.

Però a banda, els establiments enquestats apunten que els turistes escullen esta destinació atrets per descobrir la nova oferta cicloturística de la comarca, recórrer la via verda, i realitzar experiències relacionades amb el turisme de natura i aventura, especialment a la zona del parc natural dels Ports, on l’ocupació a hores d’ara és també força elevada.

La majoria dels visitants procedixen de la geografia catalana però, tot i això, seguixen augmentant nous visitants d’origen estranger on els públics majoritaris són els provinents de França, Anglaterra, Alemanya i Holanda.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

64 + = 73

Últimes notícies