HomeSocietatDeltebre ha començat a gestionar esta setmana la recollida de la brossa,...

Deltebre ha començat a gestionar esta setmana la recollida de la brossa, desvinculat ja del Copate

Este passat dilluns, 29 d’octubre, es va posar en marxa a Deltebre el nou servei de recollida d’escombraries i imatge de poble. Un servei que serà gestionat directament per l’Ajuntament de Deltebre després de desvincular-se del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate).

Este consorci gestiona la recollida i el transport de la brossa de totes les poblacions del Baix Ebre i el Montsià, excepte Tortosa i ara també Deltebre. Segons l’alcalde, Lluís Soler, la gestió directa del servei per part de l’Ajuntament permetrà “oferir un millor servei per a la ciutadania amb un menor cost per a la hisenda municipal”, i és que la implantació del nou servei permetrà un estalvi econòmic per a l’Ajuntament d’1.156.000 en els pròxims sis anys, quantitat que permetrà reduir la taxa d’escombraries 15 euros per família a partir de l’any 2019.

En la presentació del nou servei, l’alcalde es va mostrar satisfet pel fet de poder veure “finalment el fruit del treball de tots aquest anys” -ja que la licitació del servei ha estat impugnat fins a dos cops- i ha assegurat que “l’any 2020 tornarà a haver-hi una altra disminució de la taxa si seguim duent a terme la mateixa gestió a l’Ajuntament de Deltebre”. Una reducció que se sumaria als 15 euros que s’aplicarà el 2019.

 

Més contenidors i major freqüència de recollida

A partir d’ara, seran les empreses Innovia Coptalia i Fornós Contenidors, mitjançant una UTE, les que s’encarregaran de materialitzar el contracte d’Imatge de Poble que presenta una sèrie de millores, valorades per 600.000 euros, que s’aniran implementant progressivament durant el primer semestre de l’any 2019.

Amb l’entrada en servei del nou contracte es disposarà d’una nova flota de camions, s’intal·laran 170 nous contenidors que s’afegiran als que ara hi ha i cada any es renovarà un 10% del parc de contenidors. També s’incrementarà la freqüència de recollida de la brossa i hi haurà un vehicle que s’encarregarà de retirar les escombraries dipositades fora dels contenidors, així com també es posarà en servei un furgó hidronetejador.

El nou contracte també preveu la neteja viària i des de dilluns i de forma dirària hi haurà en servei un equip de neteja de carrers, conformat per dos màquines netejadores i un grup de persones, que adequarà les vies públiques del municipi. La neteja també preveu el nucli de Riumar.

Pel que fa al servei de neteja de platges, que també s’ha inclòs en el nou contracte, hi ha previst realitzar una neteja set dies per setmana en temporada alta a les platges de  Riumar, de la Marquesa i de la Bassa de l’Arena. En temporada mitja es netejaran 4 dies i en temporada baixa hi haurà un servei de manteniment dos dies a Riumar i un a la Marquesa i a la Bassa de l’Arena. Amb este nou contracte també s’assumirà de manera directa la deixalleria de Deltebre i la del nucli de Riumar, les quals augmentaran el seu horari d’atenció.

Properament, també es realitzaran campanyes per a fomentar el reciclatge i campanyes de recollida porta a porta per tal de seguir posant èmfasi en la reducció de costos de gestió i repercutint en la disminució de la taxa d’escombraries.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies