HomeSocietatEl Baix Ebre ampliarà els equips d’atenció social bàsica el 2019

El Baix Ebre ampliarà els equips d’atenció social bàsica el 2019

El Consell Comarcal del Baix Ebre ampliarà el 2019 els Equips Bàsics d’Atenció Social Primària (EBASP), de la comarca amb dos nous assistents socials i tres administratius. A més, també s’ampliarà amb un tècnic els Equips d’Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA).

Esta ampliació forma part de l’addenda corresponent al període 2018-2019 del contracte programa subscrit amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat per al període 2016-2019. L’addenda, que es va aprovar en el ple ordinari del mes d’octubre del Consell Comarcal del Baix Ebre, dota l’ens comarcal d’una partida de 4,2 milions d’euros per a finançar els serveis socials bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i de promoció de la igualtat. L’ampliació de personal permetrà oferir un millor servei dels equips d’atenció social a les poblacions del Baix Ebre.

Continuïtat a baix ebre avant

D’altra banda, el Ple del Consell Comarcal també va aprovar sol·licitar una subvenció de 496.104 euros al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a finançar les accions del Baix Ebre Avant amb l’objectiu d’estimular l’activitat econòmica i generar ocupació a la comarca.

Entre les accions que s’hi proposen hi ha la consolidació del dispositiu d’inserció sociolaboral, un programa d’assessorament a microempreses i pimes, un pla d’acció per a consolidar el Baix Ebre com a destinació cicloturística, i diverses assistències tècniques per a impulsar la concertació territorial i una Agència de Desenvolupament Local.

La proposta aprovada també inclou un estudi per a diagnosticar i conèixer les necessitats de la indústria manufacturera del Baix Ebre i la realització de seminaris de màrqueting digital i d’habilitats comercials i de gestió. L’import d’este projecte s’eleva a 551.227 euros i la subvenció sol·licitada correspon al 90 per cent del cost.

El ple va sol·licitar també una subvenció de 453.153,99 euros per a executar el 2019 el programa Enfeina’t amb l’objectiu de facilitar la pràctica laboral i l’adquisició d’experiència a un total de 15 persones en situació d’atur. En el marc de les polítiques d’ocupació, el plenari també va ratificar una altra sol·licitud de subvenció al SOC per import de 91.523 euros amb l’objectiu de continuar el 2019 el programa UBICAT amb la participació de 50 persones amb accions dirigides. La Corporació també va ratificar la sol·licitud d’una subvenció de 84.960 euros per al programa Projectes Singulars en el qual actua com a promotor l’Ajuntament de Tortosa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 75 = 85

Últimes notícies