HomeSocietatEl Consell de la Ribera aconseguix una subvenció de 200.000 € per...

El Consell de la Ribera aconseguix una subvenció de 200.000 € per a arranjar el GR-99

La Generalitat de Catalunya ha concedit una subvenció de 207.571,94 euros al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per a arranjar i valoritzar el GR-99, l’antic Camí de Sirga, amb diferents rutes de cicloturisme i senderisme per a poder diversificar econòmicament la comarca. Els diners provenen del Pla de foment turístic, que des del 2014 destina part de la recaptació de l’impost d’estades en establiments turístics a millorar la competitivitat de les destinacions turístiques catalanes que aposten per un model sostenible i de qualitat.

En el cas de la Ribera, l’objectiu és convertir els tres trams riberencs del camí de llarg recorregut GR99, en total 70 quilòmetres (tram 37, 38 i 39), en un camí accessible que unisca la comarca de nord a sud, sense les actuals interrupcions per manca d’adaptació a un públic familiar o amb mobilitat reduïda, tot posicionant la comarca en l’àmbit del senderisme i el cicloturisme. El programa d’inversions rep el nom de ‘Ribera d’Ebre: camí de Sirga, camí de riu’.

El projecte té un pressupost global de 415.143,88 euros, dels quals la meitat estaran subvencionats pel Pla de foment turístic.

A més, les actuacions estan incloses també en el projecte comarcal del FEDER que s’està desenvolupant a la Ribera, amb la qual cosa entre el FEDER i el Pla de foment queden sufragats un 91,3% per a subvencions europees i de la Generalitat. Això, als ajuntaments de la comarca, que tan sols han de fer front a 36.024,88 euros en total.

Tot plegat permetrà senyalitzar diversos punts del GR99 i subrutes que partixen del mateix GR amb afectació als 14 municipis de la Ribera, entre els quals la senyalització turística i urbana de Miravet, la ruta de les ermites de la Torre de l’Espanyol i l’accés al camí de Sebes a Flix. Igualment, es rehabilitaran i es millorarà l’accessibilitat dels punts conflictius del Camí, com el Pas de l’Ase a Ascó o el tram 37 al seu pas per Riba-roja d’Ebre. L’objectiu és que els usuaris del GR puguen gaudir d’altres actius turístics de la comarca, i per això s’unixen els trams del sender amb altres activitats complementàries com la visita a Sebes, a diferents poblats ibèrics, ermites, castells o edificis històrics.

A banda d’això, una part del pressupost es destinarà a promocionar la Ribera i a crear un producte turístic innovador: un mapping comarcal que explique els actius turístics i paisatgístics de la comarca, projectant animacions i imatges en els edificis patrimonials més emblemàtics de la Ribera d’Ebre, per tal de crear una ruta itinerant per a promocionar i atraure visitants.

Per tirar endavant el programa ha estat imprescindible la coordinació dels diferents municipis per a generar un producte únic i integrador al voltant de GR-99 La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha destacat “el treball conjunt i la bona col·laboració entre els diferents ajuntaments per a tirar-lo endavant”, un consens i una confiança sense la qual no seria possible un projecte supramunicipal com este.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 3 = 13

Últimes notícies