Clam unànime per a reclamar l’impost nuclear

Ajuntaments de la Ribera d’Ebre i Consell Comarcal ja han aixecat la veu per a reclamar que es retire el recurs d’inconstitucionalitat

Edició Paper Setmanari l'Ebre

L’impost nuclear portaria 12 milions d’euros al territori cada any.
L’impost nuclear portaria 12 milions d’euros al territori cada any. | L'EBRE

Ajuntaments de la Ribera d’Ebre i Consell Comarcal ja han aixecat la veu per a reclamar al Govern de Pedro Sánchez que retire el recurs d’inconstitucionalitat que va presentar l’executiu del PP contra l’impost nuclear de la Generalitat. Pretén recaptar 60 milions d’euros l’any gravant el transport i l’emmagatzematge dels residus nuclears, i 12 milions anuals -un 20% de
la recaptació- es destinaria a polítiques de diversificació econòmica a les dos àrees nuclears de Catalunya.


Des del grup d’Esquerra Republicana, s’ha portat als ajuntaments de Flix i de Móra la Nova una moció on es demana al govern central la retirada del recurs, i en els dos casos es va aprovar per unanimitat. Al Consell Comarcal, la moció es va presentar conjuntament entre el grup d’ERC i de Convergència, i també es va aprovar per unanimitat. 


En el cas del Consell i de l’Ajuntament de Móra la Nova, la votació va comptar amb el suport dels representants socialistes. Carlos Trinchan, regidor moranovenc i conseller comarcal, assegura que “els socialistes riberencs tenim el compromís de lluitar pel territori, i en un impost que implica que hi haja recursos per al territori per a pal·liar l’efecte del tancament de les nuclears, nosaltres hi fem costat i farem un seguiment perquè tire endavant”.


El portaveu d’ERC a la Ribera d’Ebre, Josep Maria Sáez, assegura que “l’impost podria fer revertir la tendència de pèrdua demogràfica i d’activitat econòmica a la comarca”. La presidenta del Consell, Gemma Carim, defensa que “s’ha de tirar endavant un reclam que és unànime i que una comarca industrial puga optar per altres formes de creixement i preparar-nos per a diversificar econòmicament el territori”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article