HomeSense categoriaUP alerta que la meteorologia pot provocar pèrdues de fins al 80%...

UP alerta que la meteorologia pot provocar pèrdues de fins al 80% en la producció d’oliva a l’Ebre

Unió de Pagesos (UP) advertix d’una forta davallada de la producció d’olives a Catalunya de cara a la campanya 2018-2019 per diversos motius relacionats amb la meteorologia contrastada entre llargues sequeres i aiguats abundants.

Les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès són les zones més afectades, amb pèrdues de producció del 30% al 80% en funció del territori.

El sindicat demanarà al Departament d’Agricultura un seguiment acurat de l’evolució de la producció per tal d’assegurar l’adequació de la fiscalitat de la pagesia d’este sector que tributa pel sistema de mòduls en l’IRPF. També s’advertix d’una forta caiguda del preu en origen de l’oli d’oliva, que el Ministeri fixa en un 32,83% respecte de la campanya passada.

Segons UP, a les Terres de l’Ebre, després de tres anys consecutius de sequera a les comarques del Baix Ebre i el Montsià, les pèrdues poden arribar a ser del 80% respecte de la producció anterior al període de sequera. 

Les causes de la reducció de collita han estat problemes en la fase de floració i quallat del fruit. Per exemple, segons el sindicat, al Baix Ebre i al Montsià, amb tres anys de sequera, un dels pocs aiguats que van caure a la primavera va coincidir amb el moment del quallat de la flor, cosa que va provocar danys. UP apunta també que cal esperar les conseqüències que tindran per a este conreu les darreres pluges d’octubre, molt abundants.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies