Una novel·la negra ambientada al Matarranya guanya el Premi Sebastià Juan Arbó de narrativa

Esteve Llitrà va guanyar el Premi de Narrativa i Marc Raventós, l’Agustí Vizcarro d’Escultura.

Terres de l'Ebre

D’esquerra a dreta: Josep Caparrós, Marc Raventós, Esteve Llitrà i Èrika Ferraté.
D’esquerra a dreta: Josep Caparrós, Marc Raventós, Esteve Llitrà i Èrika Ferraté. | cedida

La Ràpita va celebrar la Nit de la Cultura, una cita anual que servix per a reivindicar el treball cultural de persones i entitats a nivell local, i en el marc de la qual es donen a conèixer el Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó i el Premi d’Escultura Agustí Vizcarro.

La regidora de Cultura, Èrika Ferraté, va ser l’encarregada de donar a conèixer el nom dels  guanyadors i llegir el veredicte del jurat. El Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó va recaure en l’obra No parlaràs d’Esteve Llitrà. Es tracta d’una novel·la ambientada al Matarranya, amb temàtica negra i amb la violència envers les dones com a rerefons. Llitrà és llicenciat en Biologia i Psicologia, ha estat finalista del Premi Ramon Llull 2007 amb la novel·la Més enllà de la memòria. També ha publicat Grafits de gel i La noia de la boca cosida. “Per a mi escriure és un gran plaer i el fet que em premien i que puga publicar i compartir-ho amb la gent és fantàstic”, va assegurar Llitrà. L’obra serà publicada per Cossetània a la primavera.


Pel que fa al premi d’escultura es va premiar l’obra Obelisc de Marc Raventós. “És molt emocionant perquè Agustí Vizcarro em va ensenyar a treballar el ferro i em va organitzar la meua primera exposició”, va dir Raventós, que va agrair poder tindre un premi que duga el nom de l’escultor rapitenc. 

 


Reconeixement a Víctor Canício

Abans de l’entrega dels premis de narrativa i escultura en el marc de la Nit de la Cultura de la Ràpita es va fer un homenatge a la figura i l’obra de l’escriptor Víctor Canício. Es va projectar una entrevista realitzada pel també escriptor Tomàs Camacho, que va ser també l’encarregat després de glossar la personalitat de Canício i explicar els continguts i el procés creatiu del llibre que es presentava aquella mateixa nit sobre l’homenatjat.

Un llibre que reproduïx petits fragments d’obres de l’escriptor, com Hans Pataka o la recent Con quien paces, a més d’incloure textos escrits ex professo per diversos escriptors i amics de Canício del nostre territori, com Jesús Tibau, Carme Cruelles, Pep Carcellé, Miquel Reverté o el mateix Camacho.


Durant l’acte, la regidora de cultura, Èrika Ferraté, va fer balanç de la tasca duta a terme per la regidoria en els darrers anys i l’acte el va cloure l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, que va donar pas a l’actuació musical de Noel Luna, que va tancar la vetllada cultural

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article