Instal·len fundes aïllants per protegir les aus en tres línies de mitjana tensió a les Terres de l'Ebre

Endesa inverteix 45.000 euros en actuacions a Sant Jaume d'Enveja, Amposta i Arnes, que també ajudaran a millorar la qualitat del subministrament

Terres de l'Ebre

Instal·len fundes aïllants per protegir les aus en tres línies de mitjana tensió a les Terres de l'Ebre
Instal·len fundes aïllants per protegir les aus en tres línies de mitjana tensió a les Terres de l'Ebre | Núria Caro

ACN Amposta .- La companyia elèctrica Endesa ha instal·lat dispositius aïllants per protegir les aus i evitar incidències de subministrament en tres línies de mitjana tensió de Sant Jaume d'Enveja, Amposta i Arnes.

D'acord amb les indicacions dels Agents Rurals, s'han instal·lat fundes aïllants amb revestiments de silicona. Això permet reduir el risc elèctric en el moment que una au aixeca el vol des d'una torre, atès que a l'estendre les ales pot contactar amb un cable i produir-se un arc elèctric.

També s'han col·locat espirals anticol·lisió, que han de protegir les aus de possibles xocs i evitar el contacte entre diferents fases de la línia en situacions de molt vent evitant curtcircuits.

Segons Endesa, la mesura permet millorar la qualitat del subministrament a gairebé 9.500 clients de tretze municipis del Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre, Terra Alta i la Franja de Ponent. La inversió total ha estat de 45.000 euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article