HomeEsportsJosep Betalú torna a guanyar la Ruta de los Conquistadores a Costa...

Josep Betalú torna a guanyar la Ruta de los Conquistadores a Costa Rica

Josep Betalú (Constructora Arpo) va revalidar el títol de campió en la Ruta de los Conquistadores de Costa Rica, considerada una de les proves de bicicleta de muntanya més dures del planeta, en una vint-i-sisena edició on es van disputar tres etapes amb un total de 226 quilòmetres, amb més de 6.800 metres de desnivell acumulat, on els 400 participants van haver de superar diferents tipus d’obstacles, des de l’inici a la Platja Jacó al Pacífic, fins al final a Playa Bonita de Limón, després de recórrer la costa del Carib.

El ciclista ampostí es va imposar amb autoritat i es va convertir en el segon participant de la història que guanya en dos edicions consecutives, després del colombià Luis Mejia que ho va fer el 2015 i 2016.

Betalú va acabar amb un registre de 10 hores, 33 minuts i 8 segons. En segona posició es va classificar el nord-americà Josiah Middaugh (Middaugh Coaching), i tercer el costa-riqueny Lico Ramírez a 33 minuts i 13 segons.

El vencedor del Tour de França, Lance Armstrong va acabar en la dotzena posició a 4 hores, 38 minuts i 39 segons, després de patir bastant durant les tres jornades.

Josep Betalú va acabar lògicament molt satisfet amb la seua actuació “abans de començar l’any no m’ho podia ni imaginar, la temporada passada va ser molt bona i sempre penses que a la meva edat era difícil de millorar-lo. Acabo l’any fantàstic, amb moltes victòries, voltes, etapes, superant els vint triomfs, és el màxim en la meua carrera”. Va insistir en la dificultat del triomf al Carib costa-riqueny,”posar-se líder costa, mantenir-se encara més, però guanyar l’última etapa i la general en esta condició és una tasca tan complicada que sembla impossible. Em vaig convèncer que podria fer-ho i vaig acabar per aconseguir-ho”.

Betalú va començar molt ferm, dominant en la primera etapa i en la segona, entrant segon amb el mateix temps de Carlos Arias.

En la tercera i última etapa amb final a Limón va donar un altre cop d’autoritat per a certificar amb la seua victòria un final apoteòsic.

El ciclista ampostí va reconèixer que en esta edició acudia amb molta més pressió. “Quan defenses títols t’imposes moltíssima pressió, però en estes situacions em menejo bé, i al final he pogut culminar un any impressionant. En els ponts de l’última etapa vaig córrer, perquè vaig buscar el triomf en l’última etapa”, i va tenir paraules d’elogi cap a la prova i els aficionats: “només cal mirar al voltant i veure esta bellesa de lloc, l’ambient que es respira al seu voltant i la calorosa rebuda i mostres de suport i ànims, ha estat increïble un cop més, porto ja Costa Rica molt dins del meu cor”.