Més de 5.600 persones es beneficien enguany de les polítiques actives d’ocupació del SOC a l’Ebre

L’ens hi destina 11,8 milions d’euros del pressupost de l’any passat i fa més de 60.000 atencions a persones en el període 2017-18

Terres de l'Ebre

Més de 5.600 persones es beneficien enguany de les polítiques actives d’ocupació del SOC a l’Ebre
Més de 5.600 persones es beneficien enguany de les polítiques actives d’ocupació del SOC a l’Ebre

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) està executant diversos programes de polítiques actives d’ocupació a les Terres de l’Ebre que beneficien aproximadament més de 5.600 persones.

El SOC va destinar 11,8 milions d’euros del pressupost de l’any passat a portar a la pràctica enguany accions adreçades prioritàriament a les persones en situació d’atur que patixen les conseqüències de la crisi.

 

Entre els objectius principals hi ha els joves d’entre 16 i 29 anys sense experiència i amb necessitats formatives, els majors de 30 anys amb dificultats per a incorporar-se al mercat de treball o les persones en situació de vulnerabilitat o en atur de llarga durada, especialment dones víctimes de violència masclista.

El SOC reitera la seua aposta per les dones i les polítiques de gènere i posa en valor que el resultat del programa de l’any passat mitjançant el qual se subvencionava la contractació de dones majors de 52 anys i aturades de molt llarga durada han estat molt positius. Una altra de les prioritats que es manté és l’impuls de programes mitjançant els quals s’aconseguix crear ocupació en petites i mitjanes empreses. 

 


L’activitat a les tres oficines de treball de l’Ebre ha deparat en el període 2017-2018 61.538 atencions a persones, 12.237 entrevistes, 27.193 inscripcions i 1.379 llocs de treball oferts. Segons el departament, la programació de les polítiques actives d’ocupació d’enguany incorpora canvis orientats a reduir les dificultats d’encaix entre els diferents perfils de desocupats i les ofertes de faena.

 

Les principals novetats són els programes Referents d’Ocupació Juvenil (els joves amb més riscos d’exclusió social i laboral rebran una atenció integral: serveis assistencials, sanitaris, educatius o ocupacionals) o una línia específica d’acollida del Programa de Treball i Formació, per a contribuir als processos d’arrelament de persones i a la regularització de la seua situació.

 

Tot just en el marc del programa Treball i Formació, enguany es prorroga l’acord signat amb els sindicats UGT i CCOO i les entitats municipalistes FMC i AMC mitjançant el qual les persones en atur contractades en el marc d’este programa cobraran, com a mínim, mil euros mensuals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article