HomeSense categoriaL'Escola del Cuidar d'Amposta per a cuidadors de persones amb demència guanya...

L’Escola del Cuidar d’Amposta per a cuidadors de persones amb demència guanya la Beca Bertha

ACN Amposta .- L’Escola del Cuidar d’Amposta ha rebut la Beca Bertha del Consell de Col·legis d’infermeres i Infermers de Catalunya.

Es tracta d’una iniciativa dels professionals del CAP Amposta, l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Montsià i els Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta on es dona suport als cuidadors no professionals que atenen de manera continuada persones en situació de dependència o discapacitat.

El projecte el lideren cinc infermeres de l’ICS Terres de l’Ebre, Ester Gavaldà, com a investigadora principal, Mar Lleixà, Núria Brunet, Maria Teresa Irigoyen i Begonya Tomàs, i avalua l’efectivitat de l’Escola del Cuidar en la qualitat de vida, la sobrecàrrega, l’autoeficàcia i el grau de suport social dels cuidadors comparant aquests paràmetres abans i després de la intervenció.

L’estudi pot establir la base per iniciar la intervenció als cuidadors de familiars de demència i donar-los suport des del moment del diagnòstic de la malaltia. També es vol determinar com millorar la seva qualitat de vida, evitar que els cuidadors pateixin alteracions físiques i psicològiques, disminuir la sobrecàrrega i augmentar el seu grau de suport social. Alhora es vol contribuir a donar visibilitat a la dedicació d’aquestes persones.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 51 = 58

Últimes notícies