HomeSense categoriaTorna la creativitat femenina contra la violència masclista amb el festival Femme...

Torna la creativitat femenina contra la violència masclista amb el festival Femme in Arts a Lo Pati d’Amposta

Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre d’Amposta tornarà a acollir a finals de la setmana el certamen Femme in Arts.

Visibles a escena, una proposta per “combatre i reflexionar sobre la violència masclista” des de la creativitat femenina. Entre el 22 i el 25 de novembre, es podran veure pel·lícules com ‘Brava’ de Roser Aguilar, les actuacions de Pentina’t Lula i Jansky, o un Poetry Slam obert a totes aquelles veus que hi vulguin participar.

La segona edició del Femme in Arts torna a incentivar “el debat al voltant de la xacra social” de la violència estructural contra les dones i la desigualtat de gènere contemporani, en motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència masclista, el 25 de novembre.

El Femme in Arts arrencrà dijous 22 de novembre amb una prèvia on es projectarà ‘Todas las mujeres que conozco’, de la directora gallega Xiana do Teixeiro, on s’articula un discurs a partir de diverses converses entre dones sobre la violència i la por, que no la fomenti ni generi por. Després de la projecció es farà un debat amb la directora del documental i la professora del departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la URV, Iolanda Tortajada, especialitzada en temes de gènere i mitjans de comunicació. 

“Construir nous relats” i “crear espais de debat” són els principals objectius d’aquest festival comissariat per la periodista Anna Zaera. Zaera destaca que l’art ajuda a “captar des de la vessant més emocional i la dimensió d’aquesta violència estructural contra les dones” i que amb el festival es crea una espai comunitari de denúncia i llibertat que té “una gran potència transformadora”. 

La programació de Femme in Arts inclou cinema de ficció i documental, música, fotografia o poesia lliure. Una de les propostes amb més bona acollida ha estat el Poetry Slam que el diumenge 25 de novembre tancarà el certamen juntament amb el electroversos del duet Jansky, format per Jaume Reus i Laia Malo. Al recital poètic s’hi pot participar prèvia inscripció a Lo Pati (info@lopati.cat) i anima a totes les dones a expressar-se sense complexos i recitar versos propis o aliens. Els dies previs s’inaugurarà l’exposició ‘Ellas’ de Judith Prat, les projeccions de ‘Custòdia Compartida’ i ‘Brava’, una mostra literària, o l’actuació musical de Pentina’t Lula, grup de “Rrrrriot Ladies” format per les germanes Anna i Laia Pantinat i Lula Thomas. 

Femme in Arts està coorganitzat per Lo Pati i les àrees de serveis socials i atenció a la dona de l’Ajuntament d’Amposta, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Montsià i el Servei d’Intervenció Especialitzada de Terres de l’Ebre de la Fundació Montsià, i compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + = 11

Últimes notícies