HomeCulturaLes restes de Julio Antonio ja són a Móra d’Ebre

Les restes de Julio Antonio ja són a Móra d’Ebre

Les despulles de l’il·lustre escultor Julio Antonio ja han tornat a la seua Móra d’Ebre natal.

 

Després d’exhumar les restes de l’artista i la seua mare de la mateixa làpida durant la setmana passada, este dimarts han arribat a Móra d’Ebre, on està previst que es tornen a enterrar amb el conjunt escultòric de la seua làpida, que fins ara estava al cementiri de l’Almudena, a Madrid. 

És una de les primeres intervencions que s’efectua per a commemorar el centenari de la mort de l’escultor, que es complix el proper mes de desembre. Les intencions del museu d’art modern dela Diputació i l’Ajuntament de Móra d’Ebre és restaurar la làpida i el conjunt escultòric de la tomba i instal·lar-la de nou al cementiri del municipi.

 

La presentació de la tomba i el monument mortuori a la població està prevista, però, per al 15 de febrer del 2019, quan es compliran cent anys de la mort de l’emblemàtic artista morenc.

A banda del trasllat de les despulles, durant els propers mesos està previst organitzar diferents actes amb motiu del centenari, com ara la presentació del nou llibre Julio Antonio cent anys després, obra de diversos historiadors i estudiosos de l’obra de l’escultor, o començar amb les intervencions per a habilitar un espai a Móra d’Ebre com un museu dedicat a Julio Antonio i que puga exhibir algunes de les seues obres originals, així com la d’altres artistes morencs.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

37 + = 42

Últimes notícies