HomeEsportsFinalitza el Mundial d'escacs de Jóvens talents a Santiago de Compostel·la per a Gerard...

Finalitza el Mundial d’escacs de Jóvens talents a Santiago de Compostel·la per a Gerard Añó i Xavi Mompel

Va finalitzar el Mundial d’escacs de Jóvens talents a Santiago de Compostel·la per a Gerard Añó i Xavi Mompel, que del 3 al 16 de novembre han viscut una experiència molt positiva, on han tingut l’oportunitat d’enfrontar-se a les més fermes promeses del planeta en les onze jornades de competició d’escacs.

A la categoria sub-12, amb participació de 202 jugadors, on es va emportar el títol l’hindú IM Gukesh, Gerard Año del Peó Vuit de Roquetes va finalitzar amb 6 punts i un balanç de 5 victòries, davant Pedro Fernández López (Espanya), Canzhou He (Xina), Panormitis Christodoujou (Grècia), Eric Prince Guipi (Canadà) i Ahmed CM Tamer (Egipte); 4 derrotes amb Timothe Razafindratsima (França), Zhiulien Oleksii Kalosha (Ucraïna), i Bayartnar CM Erkhes (Mongòlia), i 2 taules amb Jordi Camprubí (Espanya) i Jhony Sebas Cifuentes (Perú).

A la categoria sub-8, amb 135 participants i triomf del nord-americà Yuvraj Chennareddy, Xavier Mompel del Club Escacs Tortosa va acabar amb 4,5 punts, després de 2 victòries davant Mouatasim Lamamra (Turquia) i Adrian Durón (Mèxic), 4 derrotes amb Miaoyi Lu (Xina), Khinuja Ishaan Sungh (India), Guy Sivan (Israel) i Boldbaatar Gerelt-Munkh (Mongòlia), i 5 taules amb Rodrigo Álvarez i Braixo Salguiro (Espanya), Tom Dordevic (Alemanya), Alonso Ariaas (Xile) i Nicolas Amado (Espanya).

La progressió de Xavier està sent espectacular, ja que es tracta d’un xiquet que va començar a rebre classes al Club Escacs Tortosa fa només 9 mesos. El 9 de juny del 2018 va aconseguir guanyar el primer torneig en el qual va participar: la Copa Diputació de Castelló en partides ràpides. Després es va classificar el tercer al Premundial de Padrón. I ara al Campionat del Món és la primera vegada que disputa partides tan llargues i ja és oficialment el 97è millor jugador del món de 8 anys.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

48 + = 55

Últimes notícies