HomeSense categoriaPresentació literària interactiva del llibre: “La noche más luminosa de Tortosa”.

Presentació literària interactiva del llibre: “La noche más luminosa de Tortosa”.

El dia 16 de novembre a les 18:30 h, la Cort d’Honor de la Mare de Déu de la Cinta, presentà, al saló d’actes de l’Espai Patronat, l’obra literària interactiva titulada “La noche más luminosa de Tortosa”.

L’autora és Cristina Martínez Pierola, religiosa de la Companyia de Santa Teresa de Jesús.

L’objectiu de la Cort d’Honor és fomentar el coneixement de temes del patrimoni cultural de Tortosa entre els xiquets i joves de la nostra ciutat.

 

Va presidir l’acte l’Il·ltre Prior de la Santa Cinta, Mn. José M. Membrado i la presidenta de la Cort d’Honor, Sra. Pepi Borràs. Van assistir la Il·ltrma. Sra. Alcaldessa de Tortosa, la regidora de Cultura i el regidor de Festes, així com membres de la Cort d’Honor, Primer Majordom, Sr. José M. Utges que s’estrenava en el càrrec, així com membres de la Reial Arxiconfraria de la Verge de la Cinta, directors i professors dels Centres educatius.

Va estar convidada l’autora del llibre que va fer una agradable i amena presentació de la seva obra. El promotor de l’obra literària va ser el Sr. Jaume Grego Sabaté, que per motius professionals no va poder assistir a l’acte. La presidenta de la Cort d’Honor donà lectura al Projecte: “Compartim lectura entre escoles”, que engloba els Centres educatius de Tortosa, pobles del municipi així com Roquetes per proximitat a Tortosa, i els centres d’educació especial “Sant Jordi” i “Verge de la Cinta”.

 

La finalitat del projecte és fomentar la lectura, amb l’objectiu de conèixer l’entorn, i apropar els xiquets i adolescents a la cultura i tradicions de la ciutat. Va adreçat als alumnes de 5è i 6è de Primària i 1er i 2on d’Eso. Cada Centre tindrà llibertat per enfocar lliurement el treball des de l’àmbit que consideri que millor s’adapti a les seves característiques. Els alumnes hauran de realitzar els corresponents treballs, i el Projecte es clourà amb la presentació de treballs i lliurament de diplomes de participació als millors treballs escollits per cada Centre.   

 

En finalitzar l’acte, la presidenta de la Cort d’Honor va anunciar que s’està treballant per tal de poder realitzar, l’any 2019, unes visites guiades a la Catedral adequades a l’edat dels alumnes, dels Centres que ho sol·liciten.

Al final de l’acte es va fer palès el reconeixement al Patrocini del Sr. Jaume Grego, a qui se li va agrair públicament.    

Claudia Ruiz
Claudia Ruiz
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 9

Últimes notícies