HomeSense categoriaEl Grup d'Acció Local de Pesca ebrenc destaca la transversalitat dels projectes...

El Grup d’Acció Local de Pesca ebrenc destaca la transversalitat dels projectes començats el primer any

ACN La Ràpita .- El Grup d’Acció Local de Pesca (GALP) de les Terres de l’Ebre ha fet balanç i avaluació dels primers projectes engegats en la convocatòria d’ajuts de 2018 i també de les oportunitats que suposarà la implementació de l’Estratègia Marítima de Catalunya que s’acaba de presentar.

El gerent del GALP Mar de l’Ebre, Joan Alginet, ha destacat “la transversalitat i pluralitat” dels projectes que ajudaran a aportar “valor afegit” i diversitat a l’activitat vinculada amb el mar al territori. Al milió d’euros de de la convocatòria 2018-2019 s’hi sumarà una convocatòria extraordinària de 700.000 euros – romanent de la convocatòria per al 2023 – per poder incorporar nous projectes l’any que ve. “És molt important perquè ja entren projectes i hi ha molta inquietud“, ha assenyalat Alginet.

El director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, ha destacat que la jornada, celebrada aquest dimarts a Sant Carles de la Ràpita, és “innovadora”, perquè permet explicar en el territori com es desenvolupa “el creixement de l’economia blava” i com s’estan implementant ja les línies estratègiques del pla de país que s’ha presentat recentment. “Per primera vegada estrenem un reconeixement al projecte en el marc dels GALP que contribueixen a la implementació de les línies de l’Estratègia Marítima de Catalunya que ja és tangible perquè ja s’està materialitzant sobre el terreny”, ha destacat Tudela. 

Entre els projectes que s’han posat en valor després d’un primer any de feina destaca l’impuls del turisme pesquer des de la Confraria de la Ràpita, els tallers d’aqüicultura i arts de pesca tradicionals, les rutes pesqueres a l’Ametlla de Mar, els innovadors envasats i encaixats de la sal del Delta de l’Ebre que ha presentat Infosa, així com la primera associació de dones de la mar que s’ha creat a la Ràpita. També s’ha remarcat el caràcter de formació col·lectiu que s’aconsegueix des del GALP, com una trobada amb el sector del país basc per conèixer tècniques d’encerclament diferents a les que s’apliquen a l’Ebre. “Serà molt important aprendre coses dels altres. Quan surt de casa, veus coses millors de les que fa tu”, ha apuntat Eusebio Rosales, president del GALP Mar de l’Ebre.

En termes generals, el Grup d’Acció Local ebrenc es mostra satisfet pels resultats del primer exercici de la convocatòria de subvencions del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).

La convocatòria 2018-2019 ha suposat disposar un milió d’euros per a les dues anualitats i es donen per assolits el repte de la transversalitat i pluralitat dels projectes engegats. “Calia veure com s’equilibrava perquè la transversalitat del grup es veies en els promotors dels projectes. Estem en el camí correcte. Parlàvem d’indicadors com augmentar el valor afegit i hi ha projectes en aquesta direcció, o la diversificació de l’activitat vinculada al mar i hi ha projectes molt interessant des de estaciones nàutiques com a productores de sal”, ha apuntat el gerent de GALP, Joan Alginet.

Alginet s’ha mostrat convençut que després de mesos explicant arreu del territori els objectius del GALP Mar de l’Ebre, ara ja es pot posar sobre la taula “accions concretes i palpables” perquè el territori visualitzi que “les bones voluntats que havien venut” són ja una realitat. 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

13 + = 15

Últimes notícies