HomeSense categoriaAmposta canviarà terrenys amb la Generalitat per poder construir un nou pavelló...

Amposta canviarà terrenys amb la Generalitat per poder construir un nou pavelló poliesportiu

ACN Amposta .- El ple de l’Ajuntament d’Amposta ha aprovat, aquest dilluns, per unanimitat la permuta d’uns terrenys amb la Generalitat per poder desencallar la construcció del nou pavelló poliesportiu, que està aturada des de 2010. El departament d’Ensenyament va ocupar part de l’espai on estava projectat el pavelló quan es va construir el nou Institut de Tecnificació, en funcionament des del curs 2012/2013. El consistori ha apostat per cedir aquests terrenys a la Generalitat a canvi que la Generalitat els en cedeixi uns altres per fer el nou equipament. De totes maneres, una part de la pista de l’Institut de Tecnificació s’haurà d’enderrocar per poder executar les obres.

El plenari també va aprovar una modificació de pressupost d’1,758 milions d’euros, 600.000 euros dels quals són per a la modificació del projecte del pavelló poliesportiu. L’alcalde Adam Tomàs va assegurar que el preu de licitació, 1,9 milions d’euros, és molt ajustat, segons han valorat des del gremi de constructors, i que només una empresa es va presentar al concurs públic obert el 2017. En canvi, en el moment de fer l’acta de replanteig i adonar-se dels problemes amb els terrenys, l’empresa es va fer enrere. 

Ara el projecte s’ha revisat, amb “anàlisis tècniques i econòmiques” i cal complementar-lo amb prop de 600.000 euros perquè hi havia partides incompletes i altres comptabilitzades a la baixa. La previsió de l’Ajuntament és iniciar les obres el primer trimestre de 2019. Ara s’ha pressupostat en 2,6 milions d’euros, la meitat a càrrec de la Generalitat i l’altra meitat a càrrec del consistori. La modificació pressupostària va rebre el vot en contra de la regidora no adscrita i el grup de CiU, i l’abstenció de PSC i PxC. 

Altres acords de ple

En el plenari, l’Ajuntament d’Amposta també va aprovar adjudicar a la Fundació Astres el contracte de serveis de neteja viària d’espais verds com el Parc dels Xiribecs i el Camí de Sirga. El contracte estarà reservat al centre especial de treball per 7.000 anuals durant 5 anys. 

També es va aprovar la moció del PSC-CP on s’instava al departament de Salut a reconèixer l’atenció primària com eix públic de la salut; la moció de PxC per posar llums a un parc públic; i les mocions d’EA-AM per l’absolució dels presos polítics i per la retirada del recurs d’inconstitucionalitat sobre l’impost català de les centrals nuclears. 

Claudia Ruiz
Claudia Ruiz
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 72

Últimes notícies