HomeSense categoriaAgents del Montsià s’unixen en el projecte Singulars per a formar 60...

Agents del Montsià s’unixen en el projecte Singulars per a formar 60 joves en empreses

La comarca del Montsià ha tornat a sumar esforços en el marc del Pla territorial per a la reactivació econòmica i l’ocupació i tirarà endavant el projecte Singulars que té com a objectiu la formació i la inserció laboral de 60 jóvens de la comarca del Montsià. 

El programa, que compta amb una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya de 230.000 euros, va destinat a jóvens d’entre 16 i 29 anys de tots els pobles de la comarca del Montsià que estiguen inscrits a l’atur i vulguen ampliar la seua formació i capacitació.

En una primera fase, se seleccionaran els 60 jóvens participants i s’estudiaran les seues necessitats formatives. A partir d’aquí es crearan tres grups de formació especialitzada a Amposta, Ulldecona i Alcanar i on rebran un assessorament personalitzat. “Depenent de la formació que vulga, cada jove anirà a un lloc concret”, ha explicat la gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Tere Adell, que gestionarà el grup de formació d’Alcanar. Un cop superada esta fase se’ls derivarà a empreses de la comarca que s’han prestat a col·laborar en el projecte per a completar la formació i, així possibilitar també la seua inserció al món laboral. Preferiblement es tractarà “d’empreses del sector de l’economia verda i circular”, segons ha explicat la presidenta del Consell Comarcal del Montsià, Carme Navarro.

 

Treball en xarxa

El projecte Singulars és el resultat del treball en xarxa entre diferents agents de la comarca per a afavorir la reactivació econòmica i laboral de la comarca. El projecte compta amb la participació dels ajuntaments d’Amposta i Ulldecona, el Consell Comarcal del Montsià i la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Tots els agents participants han destacat que es tracta d’un “acord històric”. Per primera vegada “alcem la mirada i treballem de manera conjunta”, ha dit l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura. “Superem els límits de les fronteres municipals que servien de marc per a les polítiques actives d’ocupació”, insistix Ventura. Així qualsevol jove que es dirigisca al servei d’ocupació o assessorament laboral del seu ajuntament serà derivat, si s’hi pot acollir, a este programa. 

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha afegit que l’acord “és una mostra més de la voluntat de tots els agents de la comarca de tirar endavant estes polítiques. Som un territori prou petit per a treballar de forma conjunta estes polítiques perquè acaben tenint èxit”. 

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 37 = 42

Últimes notícies