HomeSense categoriaEl Govern atorga la Medalla d’Or de la Generalitat a Carme Forcadell

El Govern atorga la Medalla d’Or de la Generalitat a Carme Forcadell

ACN Barcelona .- El Govern català ha decidit aquest dimarts concedir la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya a l’expresidenta Carme Forcadell, l’exdirector de l’Institut d’Estudis Autonòmics, expresident del Consell Assessor per a la Transició Nacional i excomissionat de la Transició Nacional, Carles Viver i Pi-Sunyer. Junt a ells, també rep la mateixa distinció l’empresa RCR Arquitectes.

L’executiu català ha volgut atorgar la distinció a la presidenta del Parlament “per la seva destacada trajectòria en la defensa dels drets humans, el parlamentarisme i les llibertats fonamentals, així com el foment de la llengua i la igualtat efectiva de gènere”.

De la mateixa manera, el Govern assegura que pretén “honorar un dels referents del dret i la magistratura del país i amb un clar prestigi internacional”, i per això premia Viver i Pi-Sunyer. “Ha estat un jurista que ha ocupat posicions de màxima responsabilitat en l’àmbit de la justícia, i ha tingut un gran compromís amb la democràcia, els drets polítics, civils i socials, i les lleis, enteses com a eines de servei al ciutadà”, assegura la portaveu del Govern, Elsa Artadi. 

Finalment, l’executiu també ha volgut reconèixer l’estudi RCR Arquitectes com una empresa de referència de l’arquitectura catalana “amb projecció internacional i prestigi”. “Amb l’impuls i el lideratge de Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, aquest estudi ha estat distingit pels principals guardons i reconeixements arquitectònics d’àmbit mundial i és considerat un dels agents pioners internacionalment”, asseguren des de l’executiu.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 6 = 13

Últimes notícies