HomeSense categoriaLa 58a Fira de Mostres incorpora l'espai Ebre Events

La 58a Fira de Mostres incorpora l’espai Ebre Events

La Fira de Mostres d’Amposta, que tindrà lloc del 6 al 9 de desembre al pavelló 1 d’Octubre, comptarà enguany amb un espai dedicat a les cerimònies i esdeveniments. Un sector ampli on es podrà veure fins a 15 expositors, des de fotografia especialitzada en bodes, perruqueria, decoració, joieria…

Es tracta d’una de les grans novetats de la 58a edició, un sector que gaudirà d’un passadís exclusiu, dels cinc que conformen la fira, que es podrà identificar ràpidament, ja que la decoració serà diferent. Esta proposta la van demanar les empreses d’este sector que hi participen, a banda que comptaran amb una programació pròpia.

 

La regidora de Turisme, Fires i Promoció Exterior, Joana Estévez, ha explicat que en este nou espai es podrà gaudir tant de “desfilada de vestits de núvia, com d’una trobada de wedding planners, entre altres activitats”. Estévez ha exposat que este sector sol·licitava una fira pròpia amb dates diferents: “Per qüestions econòmiques i capacitat del Pavelló Firal, que té molta demanda, no era possible, per això la proposta ha estat començar enguany amb un espai a la fira i servirà com a arrencada, i per això esperem que pròximament siga una fira amb la seua pròpia entitat”. Finalment en este espai hi participaran una quinzena d’expositors. 

 

 

Es manté el nombre d’expositors

La Fira de Mostres seguirà sent gratuïta i comptarà amb més de 100 expositors, inclosos els que participen a Ebre Events, on se sumaran les parades i atraccions de l’exterior del pavelló.

El nombre d’estands es manté respecte a l’any passat a causa de les limitacions d’espais del pavelló, que compta amb 5.000 m2. Per això també s’espera una afluència de públic similar a la d’anys anteriors, uns 50.000 visitants. “El canvi d’ubicació és un plantejament des de l’inici de govern, però el problema és trobar un lloc que complisca amb les necessitats de la fira entre atraccions, maquinària agrícola, ramaderia, automoció… així com tot el cost econòmic que comporta”. La regidora en este cas no vol prescindir de cap dels sectors que hi participa i destaca el vessant ramader per a “portar més de 100 anys de tradició al municipi”. Tot i això, l’objectiu marcat per la Fira és “créixer en la diversitat d’expositors, com les noves tecnologies, un nou vessant per a ampliar expositors”. 

 

Foto Fira Amposta

 

 

La presidenta de l’AECE inaugurarà el recinte firal

L’encarregada d’inaugurar esta nova edició, el dia 6 de desembre a les 12 hores, serà Maria José Fernández, la nova presidenta de l’AECE. “Des de fa quatre anys apostem perquè siga algú vinculat a la Fira qui l’inaugure”, diu l’alcalde, Adam Tomàs, “i en este cas és algú que treballa per la dinamització empresarial del territori”. Per la seua banda, Estévez destaca de Fernández la seua trajectòria empresarial també exposant a la Fira de Mostres, així com el fet de ser una oportunitat per a destacar “la figura femenina empresarial” i donar visibilitat a “les dones que estan en càrrecs directius i empresarials”. 

 

Foto Fira Amposta

 

 

El cartell

Pel que fa al cartell, ha estat dissenyat per l’alumne d’ESARDI Alejandro Garrigós. La que serà la imatge d’esta nova edició està formada per un fons blanc d’on sobresurten una sèrie d’elements identificatius de la mosta, com un cavall o unes tisores de jardineria. “El cartell ha sorgit de dos conceptes: la naturalesa i la tecnologia. He buscat la manera d’unir-los aplicant la textura platejada sobre tots els elements, i és este color el que simbolitza la unió de la Fira”, ha explicat Garrigós. 

 

Cartell dissenyat per l’alumne d’ESARDI Alejandro Garrigós 

 

 

Altres activitats

A banda dels expositors, a la fira també se celebraran altres actes, com els Premis Cambra Arrossera, els Premis APASA, el 48è Concurs de Paelles o l’entrega de les Beques a l’excel·lència, entre d’altres.

La regidora ha destacat alguna novetat, com la que es durà a la pista esportiva del davant del pavelló on la Policia Local durà a terme tots els dies un circuit d’educació viària, espais de ludoteca amb jocs per als més petits, així com un taller de robòtica educativa per als més grans. 

 

Foto Fira Amposta

 

 

Preparacions per al 60è aniversari

A dos anys per al 60 aniversari de la primera edició de la Fira de Mostres, des de la regidoria de Fires ja s’està treballant per a preparar un esdeveniment conjunt amb el Museu Terres de l’Ebre per a homenatjar totes les persones que d’alguna manera han treballat per a fer possible la fira durant tots estos anys. Per ara ja es treballa amb entrevistes que han destacat durant estos anys fent possible la fira, com membres de les comissions o antics regidors del consistori ampostí.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 1 = 8

Últimes notícies