HomeSocietatAmposta tindrà tot l’enllumenat públic renovat l’any 2021

Amposta tindrà tot l’enllumenat públic renovat l’any 2021

L’Ajuntament d’Amposta ha executat ja dos de les cinc fases d’actuacions previstes en el projecte de renovació de l’enllumenat públic, que preveu la substitució de 4.600 punts de llum per tecnologia LED. La inversió total a fer fins a l’any 2021 és de 3,5 milions d’euros i els estalvis d’energia previstos poden arribar fins al 77% en algunes zones.

Fins ara s’ha executat l’actuació 1, que ha consistit en la substitució de cablatge elèctric i la instal·lació de noves lluminàries als barris del Grau -on encara existien bombetes de vapor de mercuri-, les Quintanes i el Pla d’Empúries. La inversió ha estat de 382.000 euros i els estalvis en el consum elèctric arriben al 61,8% a la zona del Grau i al 77,23% al Pla d’Empúries. També  s’ha executat la fase 2, que comprèn la zona nord-est i centre d’Amposta amb una inversió de 509.905 euros i s’ha renovat tot l’enllumenat al Poblenou on, malgrat haver incrementat el nombre de punts de llum, s’ha aconseguit una eficiència energètica del 43,56%. 

A més de renovar l’enllumenat públic, l’Ajuntament d’Amposta ha iniciat la substitució de bombetes en diferents edificis i instal·lacions municipals com l’Hospital Comarcal,  on ha aconseguit un 80% d’estalvi energètic per planta, la il·luminació del camp de futbol, del pavelló poliesportiu 1 o la torre de la Carrova. 

El 2019 s’adjudicarà la fase 3, que inclou la renovació de les lluminàries de tot el nucli urbà d’Amposta (507.000 euros), el 2020 s’executarà la fase 4, que inclou tota la zona dels Xiribecs, l’avinguda Catalunya i el carrer Sebastià Juan Arbó (515.000 euros) i per al 2021 quedaria pendent l’última fase, que permetria renovar l’enllumenat dels polígons de Tosses i l’Oriola i la zona de Valletes i el cementiri (941.000 euros).

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, calcula que quan estiguen totes les fases acabades l’Ajuntament s’estalviarà 500.000 euros anuals en la factura elèctrica: “pot semblar poc, però en una legislatura representa dos milions d’euros que es poden destinar a fer moltes altres coses”.

L’Ajuntament presentarà el projecte a la pròxima convocatòria d’ajuts dels fons Feder, després que en l’última quedés com a primer projecte elegible

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

59 + = 64

Últimes notícies