Com ja és habitual el primer cap de setmana de desembre, La Fatarella celebra la Festa de l’Oli, plenament consolidada i que compta amb la participació de totes les empreses i entitats locals.
Entre els nombrosos actes programats destaquen: l’esmorzar a base de clotxa (pa de pagès, botifarra, sardina de casco, tomàquets i alls), i coca d’avellana; la demostració d’elaboració d’allioli; els tallers i activitats per als més petits; cursa popular i deBTT; pastes i embotits de la Fatarella, oli d’oliva, els concursos com el llançament de pinyols d’oliva i truites fredes de la Terra Alta; i les Jornades Gastronòmiques, que permeten als visitants degustar als restaurants de la localitat els principals plats típics, i també es farà una presentació del tractor AC reversible preparat per a treballar amb paraigües. Dissabte tindrà lloc la Mostra de productes artesanals i tradicionals, amb demostracions d’arts i oficis artesanals, este any amb la participació d’un picapedrer, bufador de vidre, ferrer, vitraller, retaulista amb fusta i artesà del filferro i amb activitats per als més petits. També es podrà visitar l’exposició 20 anys de la Festa de lOli.
La inauguració d’esta vintena edició tindrà lloc dissabte a les 16.15, hores, i anirà a càrrec de Teresa Jordà i Roura, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat.