HomeSense categoriaEl CatSalut gestionarà l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre i tirarà endavant el...

El CatSalut gestionarà l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre i tirarà endavant el pla d’inversions

La Generalitat dona un cop de timó a la gestió sanitària del sud de Catalunya.

El Servei Català de la Salut assumirà la gestió de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre amb una empresa totalment pública, com ho farà també amb l’Hospital Sant Joan de Reus, i apartarà totalment de la gestió sanitària l’Ajuntament de Reus.

Les intencions del govern són ara que els centres sanitaris funcionen amb diferents empreses públiques autònomes, i que acaben treballant en xarxa a tot el sud de Catalunya: a les Terres de l’Ebre i també el Camp de Tarragona.

D’esta manera, el govern enterra Salut Terres de l’Ebre, l’empresa pública que pretenia crear l’exconseller Toni Comín i que havia d’encarregar-se de la gestió de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre i en un futur també d’altres centres sanitaris de l’Ebre propietat de la Generalitat i dels ajuntaments.

El model a seguir ara serà la posada en marxa d’una empresa pública per a l’Hospital de Móra d’Ebre, que funcionarà de forma autònoma, com a màxim, a partir del desembre del 2019. “Tindrà autonomia de gestió, pressupost, i amb presència del territori”, assegurava el president del CatSalut, Adrià Comella, este dimarts. Tot i això, el centre treballarà de forma coordinada amb els altres hospitals, i es preveu que hi haja mobilitat entre els professionals sanitaris dels diferents centres del sud de Catalunya.

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, valorava l’anunci com una “molt bona notícia” i afegia que “de forma bastant immediata, es tirarà endavant un pla de xoc i a executar el pla d’inversions que es demana des del territori per a modernitzar el centre”. Piñol, a més, destacava que a principis d’any es preveu que el CatSalut faça pública la nova empresa que gestionarà l’Hospital i també algunes de les inversions previstes.

Pel que fa a la coordinació de centres, Piñol assegurava que “s’opta per una coordinació a nivell de demarcació, aixecant el zoom i això serà també positiu perquè pot solucionar els problemes per a captar nous professionals a Móra d’Ebre”. El portaveu d’ERC a la Ribera
d’Ebre, Josep Maria Sàez, assegura també que “la solució trencarà el model de dependència d’altres territoris i amb el CatSalut es gestionarà nova inversió i l’estabilitat de nous professionals”.

La presidenta del comitè dl’empresa de l’Hospital, Imma Martínez, defensa que és un avenç i un canvi total del panorama dels últims mesos. Tot i això, els professionals del centre han organitzat una tancada per al proper dimecres, dia 12, de 24 hores per a denunciar les mancances en les instal·lacions i els serveis de l’Hospital i també per a protestar contra el desviament dels fons de reserva que hi ha hagut per part de l’Ajuntament de Reus. El 2016 van ser quatre milions i probablement també acabarà desviant els 3,5 milions que encara queden.

 

La fi d’un model

El CatSalut també gestionarà tots els centres sanitaris que fins ara estaven vinculats a l’Ajuntament de Reus, entre ells l’Hospital Sant Joan o els CAPs i altres centres gestionats per SAGESSA. D’esta manera, l’aparta de la gestió sanitària i assumirà també el deute que havia acumulat en els últims anys. 

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies