HomeSense categoriaEl campus de la URV juntament amb ATE-Club d’Atletisme de les Terres...

El campus de la URV juntament amb ATE-Club d’Atletisme de les Terres de l’Ebre i la Lliga contra el càncer van recaptar prop de 5.000 euros per la Marató TV3

La dotzena caminada solidària del campus Terres de l’Ebre de la URV en benefici de la Marató de TV3, enguany dedicada a la investigació contra el càncer, va ser tot un èxit de participació.

Prop de mig miler de persones es van sumar a la crida i van recórrer els principals carrers de Tortosa, des del cèntric parc Teodor González, fins a la zona universitària de Remolins on va tenir lloc el tradicional enlairament de globus.

Enguany per primera vegada el campus ebrenc va sumar esforços amb l’ATE-Club d’Atletisme de les Terres de l’Ebre i la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre en l’organització d’activitats adreçades a conscienciar i recaptar fons per la Marató.

Així el final de les 24 hores Corrent per la Marató d’ATE va coincidir amb l’inici de la caminada solidària de la URV, i la recaptació de totes dues entitats es va fer de manera conjunta. En total es van recaptar 4.848,48 euros que es destinaran a la investigació contra el càncer.

El càncer és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i, la segona, entre les dones. Gràcies a la investigació biomèdica, a Catalunya, la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%. Però malgrat els avenços que s’han fet en tractaments, mètodes de diagnòstic i prevenció, la incidència del càncer segueix sent molt alta: 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindran càncer al llarg de la seva vida.

La caminada ha transcorregut en un to festiu i ha estat amenitzada pel Golafre, els gaiters de l’Aguilot, la Colla Gegantera de Tortosa i els Castellers de Tortosa, que van participar per primera vegada en aquesta caminada solidària, organitzada per la URV. Concretament, els castellers, com a cloenda de l’activitat, van aixecat un pilar a la plaça principal del campus ebrenc.  

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies