HomeSense categoriaIndignació a la Galera per la sentència que ha obligat a tancar...

Indignació a la Galera per la sentència que ha obligat a tancar la pista poliesportiva

El poble de la Galera està “indignat” i “desconcertat” amb la sentència judicial que ha obligat l’Ajuntament a tancar la pista poliesportiva per a activitats d’oci, d’esbarjo i esportives i que ha deixat la població sense poder utilitzar esta instal·lació, molt freqüentada pels xiquets i xiquetes que hi anaven a jugar. “La pista poliesportiva ha sigut la vida de la Galera”, expliquen els veïns de la població, que lamenten que un conflicte entre l’Ajuntament i un únic denunciant haja perjudicat tota la població, especialment les famílies de la Galera que tenen fills i que eren usuaris de la pista. Els veïns lamenten que “els xiquets i xiquetes no tenen cap altre lloc on anar i jugar”,i han mostrat el seu desconcert pel fet que s’haja arribat fins al punt de clausurar la pista .

Dimarts (dia 11 de desembre) al vespre, l’Ajuntament de la Galera va fer una assemblea informativa oberta a la població per  a informar de la situació. L’alcalde, Ramon Muñoz, ha recordat que tot naix de la denúncia d’un únic veí que va interposar l’any 2008 un contenciós administratiu al jutjat de Tarragona per les molèsties que li ocasionava el soroll de la pista poliesportiva. El cas va arribar fins al Tribunal Suprem i la sentència ferma del juny del 2018 obliga el consistori a tancar la pista, fer una anàlisi dels sorolls i aplicar les solucions necessàries per a minimitzar el soroll. L’alcalde recorda que quan el veí s’hi va posar a viure la pista ja estava construïda. “Van ser els últims a arribar. La gent està indignada, hi ha veïns que porten més de trenta anys vivint a la plaça de la pista i no s’han queixat mai i consideren que no comporta cap problema al veïnat”, ha assegurat Muñoz. L’alcalde ha reconegut que en tractar-se de la queixa d’un únic veí no havien parat atenció al cas fins ara, que ja hi ha una sentència ferma. “Els recursos en un ajuntament menut s’han d’optimitzar i si només és un veí el que es queixa, doncs no és una prioritat”. Muñoz ha reconegut que els ha sorprès la sentència i que confiaven que el gabinet d’advocats de la Diputació guanyaria el cas. Amb tot, ha recordat que els denunciants demanaven també que es prohibís la celebració dels actes de les festes majors al poliesportiu, però tant el contenciós de Tarragona, com el TSJC i el Suprem han avalat el dret del municipi a fer els balls i activitats festives a la instal·lació. Amb la sentència ferma, l’Ajuntament s’ha vist, però, obligat a clausurar la pista per a la resta d’usos. Ara, mentre es duen a terme els estudis d’anàlisis del soroll i s’implementen mesures d’insonorització, l’Ajuntament adequarà la plaça del costat del parc infantil, amb la instal·lació de porteries, perquè la canalla puga continuar jugant a la zona.

 

Passivitat de l’ajuntament  

Per la seua banda, els veïns denunciants han retret a l’Ajuntament la seua passivitat a l’hora de prendre mesures correctores quan, temps enrere, els les van requerir. En un comunicat fet públic per la seua representant legal, els propietaris que han guanyat el contenciós administratiu contra el consistori, argumenten que la sentència, lluny de solucionar el problema, ha empitjorat la seua situació de forma “dràstica” perquè ara també han de fer front a la “incomprensió i crispació de la resta de veïns”. I han denunciat “manca d’empatia i indolència de l’Ajuntament” cap al seu problema “durant anys i anys”. Els propietaris denunciants defensen que van iniciar el procés per a defensar la seua “salut i els seus drets” davant del consistori. 

L’alcalde de la Galera reconeix que potser sí que s’ha sigut passiu en este tema, però insistix que “mai ho hem considerat un tema urgent perquè només afectava un veí”. “Entenc que avui dia tothom podem molestar en un moment del dia, tot depèn del veí i de la sensibilitat que puga tenir”

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

67 + = 69

Últimes notícies