HomeSense categoriaUn projecte per estudiar un sistema de bypass per mobilitzar sediments al...

Un projecte per estudiar un sistema de bypass per mobilitzar sediments al tram final del riu Ebre guanya una de les beques de la Fundació Duran Marti

La Fundació Privada Duran Martí ha fet públic els guanyadors de les beques que convoca anualment per premiar temes d’investigació i de perfeccionament i ampliació d’estudis artístics.

La XXV Beca d’Investigació, dotada amb 3.000 euros i destinada a premiar un projecte de recerca humanística o científica que estigui relacionat amb la ciutat de Tortosa i la seva regió històrica, l’ha obtingut el rapitenc Josep Juan Segarra, pel treball “BYPASS, sistemes aplicables als embassaments de Mequinensa, Riba-roja i Flix per mobilitzar sediments fins al delta de l’Ebre”. Es tracta d’una proposta per estudiar diferents tipus de bypass de sediments a partir de la molta literatura existent, quasi tota en llengua anglesa, i fer-la més assequible al públic ebrenc i català. Això aniria acompanyat d’entrevistes amb especialistes internacionals en gestió d’aigua i sediments, amb polítics i tècnics responsables de la gestió de la Conca de l’Ebre, visites a instal·lacions com la de Cordobilla per analitzar els sistemes que allí s’utilitzen i el rodatge d’un audiovisual sobre el sistema de bypass aigües avall de l’embassament de Cordobilla i la seva possible aplicació al tram final del riu Ebre.

El premi de la XVI Beca per al Perfeccionament i Ampliació d’Estudis Artístics s’ha declarat ex aequo, amb 3.000 euros per a cadascuna de les dues propostes guanyadores.

Una, la de tortosina Aura Colomé Roig, per a la realització d’un curs de joieria contemporània a l’escola El Taller de Barcelona. Aquesta jove dissenyadora i artista del món de l’orfebreria ha realitzat cursos i formacions per diferents llocs de prestigi d’arreu del  món i  actualment, recentment graduada, i amb un background teoricoconceptual important i uns coneixements bàsics en aquest camp, ha decidit emprendre uns estudis que li permetran unir els conceptes de belles arts en les tècniques orfebres. El premi, pensat per al perfeccionament i ampliació d’estudis artístics, preferentment en música, plàstica, arts audiovisuals, arts escèniques, fotografia o disseny, també el rebrà el calero Pere Méndez Marsal, per a la realització d’un màster de música de cambra a la Hoschschule für Musik Klassik de Basilea. Pere Méndez és un apassionat de la música de cambra i fundador del quartet de saxos Kebyart Ensemble i ha tocat en sales de concert com el Gran Teatre del Liceu o l’Auditori entre altres, i ha treballat sota la batuta dels millors directors.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies