L’Ajuntament de Móra d’Ebre habilitarà el nou museu Julio Antonio a Casa Montagut

L’operació es podria tancar en els propers mesos i després el consistori haurà de buscar el finançament

Cultura

casa montagut
casa montagut | cedida

Posar en marxa un nou espai museu dedicat a Julio Antonio que aculla obra original de l’autor
ha estat una de les línies de treball destacades de l’Ajuntament de Móra d’Ebre en els últims anys. Ara, l’equip de govern ha tancat l’acord de compra de l’antiga casa Montagut, situada al carrer la Barca del municipi, molt a prop de la casa natal de l’il·lustre escultor morenc.

L’operació es podria tancar en els propers mesos i després el consistori haurà de buscar el finançament per a rehabilitar la casa i que puga esdevenir un espai museïtzat dedicat a Julio Antonio i també a altres artistes destacats de Móra d’Ebre.

L’alcalde, Joan Piñol, ha assegurat en declaracions a Ràdio Móra d’Ebre que l’objectiu és “crear un actiu turístic, cultural i educatiu de primer ordre”. L’edifici compta amb tres pisos i, segons ha avançat, una de les plantes es destinaria a exposar l’obra de Julio Antonio -cedida pel Museu de la Diputació de Tarragona-, una altra obra seria per a exposar obra d’altres artistes i escultors vinculats a Móra d’Ebre, i una altra seria per a habilitar un espai d’aula i sala de conferències per a poder impartir activitats culturals. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article