HomePolíticaFerran Bel veu “incomprensible” que l’ANC impulse llistes independentistes per a les...

Ferran Bel veu “incomprensible” que l’ANC impulse llistes independentistes per a les municipals

El secretari d’organització del PDeCAT i diputat al Congrés Ferran Bel s’ha situat en el focus de la controvèrsia política esta setmana ja que, a més a més d’entreobrir la porta a facilitar la tramitació -que no és sinònim d’aprovació- al Congrés del Pressupost general de l’Estat i rebre retrets de tot tipus de les entitats independentistes per haver fet este plantejament, va qüestionar obertament que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) hage cristal·litzat en una opció electoral per a les properes municipals, a través del moviment Primàries Catalunya, que promou llistes transversals independentistes.

De fet, a Tortosa, d’on Bel va ser alcalde 11 anys, hi haurà una candidatura de Primàries Tortosa. Bel ho veu “incomprensible”, ja que això suposa a la pràctica una major “divisió” de l’independentisme. “És curiós que tothom parle de la unitat de l’independentisme i l’únic que fan és continuar fragmentant-lo”, va dir, i es va mostrar especialment crític amb la nova estratègia de l’Assemblea: “Si l’ANC, que havia jugat un paper molt transversal, decidix donar suport específic a un projecte a cada ciutat, s’haurà convertit en un actor polític que competirà amb altres actors polítics” i això li faria perdre “la seua raó de ser”.

Bel planteja que l’ANC haurà de donar explicacions i que després de les eleccions s’haurà d’analitzar si la seua iniciativa ha perjudicat o beneficiat l’independentisme. 

Tot i que no hi ha hagut resposta oficial de part de l’Assemblea, algunes veus han recordat a Bel a les xarxes socials que l’ANC va decidir jugar als comicis locals tot just en constatar que els partits independentistes no es posaven d’acord per a concórrer junts a les eleccions.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies