HomeOpinióMóra d’Ebre i Bonson s’alien per a construir un complex per a...

Móra d’Ebre i Bonson s’alien per a construir un complex per a la gent gran i un alberg juvenil

L’últim ple de l’any a l’Ajuntament de Móra d’Ebre va aprovar per unanimitat un acord de cooperació amb el municipi francès de Bonson, amb qui està agermanat per a tirar endavant dos noves activitats econòmiques a la capital de la Ribera d’Ebre.

En els propers mesos es tirarà endavant un estudi per a desenvolupar una empresa internacional que puga construir un nou complex de residència horitzontal per a la gent gran, que estiga format per diversos petits apartaments i un edifici de serveis centrals, i també la posada en marxa d’un alberg juvenil.

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, va donar a conèixer este projecte durant el ple del passat 27 de desembre. Piñol va assenyalar que, a hores d’ara, ja s’està treballant amb el municipi francès, per a poder estudiar la possibilitat de posar en marxa un “village senior” i un “village de vacances” promoguts per una empresa pública formada pels ajuntaments de Móra d’Ebre i Bonson, i que podria assolir també subvencions europees i capital privat.

L’objectiu d’esta empresa seria tirar endavant els dos nous equipaments. D’una banda, un village sènior, que acolliria petits apartaments a mode d’urbanització de petits habitatges, i que faria el servei de residència d’avis, ja que s’inclouria també la construcció d’un edifici central on se centralitzarien serveis essencials com l’atenció mèdica, el menjador, cuina, etc.

D’altra banda, la nova empresa també estudiarà la viabilitat d’habilitar l’antiga finca de Rojals -allunyada del nucli urbà i situada en un ambient rural- per a poder tirar endavant un alberg per a jóvens que puguen gaudir d’una estada a Móra d’Ebre en contacte amb la natura.

L’alcalde va defensar que “siga un projecte electoralista o personalista” i, en este sentit, va estendre la mà als dos grups de l’oposició “perquè siga un projecte a futur i de tots”. Els dos grups a l’oposició, ERC i PSC, van recollir el guant i van votar-hi a favor, per a fer “un vot de confiança” davant “una inversió que pot ser important”, tot i que van coincidir també en demanar “informació regular” sobre com avança la tramitació del projecte”.

El ple, a més, va comptar amb la presència de l’alcalde de la localitat francesa de Bonson, Joseph Deville, i també del tinent d’alcalde responsable de Grans Projectes, Marcel Giacomel i Ludovic Dupin, director general de la corporació francesa.  

Deville va prendre la paraula durant el ple i va agrair la iniciativa de l’alcalde i la resta de la corporació i va destacar que tota la feina que es planteja fer “és en benefici dels habitants, jóvens i ancians de Móra d’Ebre i Bonson”.

El ple de l’Ajuntament de Bonson també havia aprovat anteriorment un acord per a tirar endavant l’estudi per a poder posar en marxa esta empresa pública, i també va comptar amb la presència de l’alcalde de Móra d’Ebre, que va intervenir també a la sessió per a agrair l’acord de col·laboració, que ja ha suscitat l’interès d’altres administracions, com la Generalitat de Catalunya i diferents instàncies europees. 

Dolors Queralt
Dolors Queralt
Directora de l’Institut Escola Daniel Mangrané
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 36 = 43

Últimes notícies