Carme Forcadell és reconeguda amb la Medalla d’Or de la Generalitat

El seu marit, Bernat Pegueroles, ha recollit el guardó i ha dirigit unes paraules escrites per l'expresidenta

Terres de l'Ebre

El seu marit, Bernat Pegueroles, recollint el guardó
El seu marit, Bernat Pegueroles, recollint el guardó

La presidenta Carme Forcadell ha rebut la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya.

Familiars seus han recollit el guardó en l'acte al Saló Sant Jordi de Palau. També han rebut la medalla el jurista Carles Viver i Pi-Sunyer, expresident del Consell Assessor per a la Transició Nacional, que ha criticat la situació dels presos polítics, i l'empresa RCR Arquitectes. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha elogiat els tres guardonats.

La cadira de Forcadell ha estat ocupada per un llaç groc. Al costat, s'hi ha assegut el seu marit, Bernat Pegueroles, i el seu fill, Ferran Pegueroles i Forcadell. El seu marit ha parlat en nom seu. Ha dit que Forcadell és víctima d'una presó injusta i cruel i que no li perdonen la seva acció parlamentària, i ha llegit una carta de la presidenta.

Carme Forcadell ha expressat el seu agraïment per haver rebut la Medalla d’Or i ha agraït el suport de la família. També ha denunciat les vulneracions de drets i llibertats i la repressió de l’estat espanyol, ‘un estat que no ha dubtat a trepitjar sense contemplacions els drets civils i polítics’. Així mateix, Forcadell ha lamentat que les societats modernes no actuïn com ho haurien de fer al segle XXI, fent referència a la puixança de l’extrema dreta i les forces reaccionàries.

La expresidenta també ha reivindicat el feminisme i la històrica mobilització del 8 de març, i ha predit que es repetiria. Així mateix, ha recordat la manifestació ‘Casa nostra, casa vostra’ per a l’acolliment de refugiats a Catalunya, ha remarcat que el Principat és terra d’acolliment i ha desitjat un país que reivindiqui la cultura i la llengua catalana, que s’enfronti a les desigualtats, amb unes institucions democràtiques i modernes que lluitin pacíficament pels drets humans.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article