HomeSense categoriaEls pescadors recuperen més de 60 tortugues atrapades accidentalment en xarxes

Els pescadors recuperen més de 60 tortugues atrapades accidentalment en xarxes

La Fundació CRAM per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins ha fet 62 assistències a tortugues marines de l’espècie Caretta Caretta al delta de l’Ebre en el darrer any, en el marc d’un projecte de recuperació i reintroducció en el medi natural de tortugues capturades de forma accidental en xarxes d’arrossegament.

Això ha estat possible gràcies a la campanya de sensibilització del sector pesquer que s’ha fet a la zona, amb 24 embarcacions implicades. El projecte ha tingut el suport de la Generalitat i la col·laboració del Ministeri per a la Transició Ecològica, a través del Programa Pleamar, cofinançat amb fons europeus.

L’objectiu de la iniciativa ha estat sensibilitzar i implicar el sector pesquer d’arrossegament de la zona del delta de l’Ebre per a minimitzar l’impacte que té la pesca accidental sobre les tortugues marines. Així, s’han fet reunions amb les confraries implicades, s’ha establert relació amb els mateixos pescadors i s’han fet jornades formatives als ports de l’Ampolla, les Cases d’Alcanar i la Ràpita. Tot això s’ha traduït en 24 embarcacions implicades en la recuperació de tortugues marines durant este any.

D’altra banda, el projecte ha permès recuperar el 97% de les tortugues marines capturades incidentalment per les embarcacions participants en esta iniciativa i tornar-les al seu medi natural al més aviat possible, de la mà dels pescadors col·laboradors i les seues famílies.

Amb esta línia d’actuació, s’han atès 61 exemplars de tortuga babaua, un d’ells capturat accidentalment en dos ocasions. D’estos, s’han recuperat i alliberat al medi natural 38 tortugues, 22 es mantenen en recuperació amb un pronòstic favorable i dos van ingressar mortes al centre de recuperació.

Claudia Ruiz
Claudia Ruiz
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies