HomePolíticaMovem es presentarà a Roquetes i en altres municipis de les Terres...

Movem es presentarà a Roquetes i en altres municipis de les Terres de l’Ebre

Movem també es presentarà a Roquetes. Després de l’èxit obtingut el 2015 per Movem Tortosa a la capital ebrenca, com a plataforma transversal que aglutinava sensibilitats diverses de l’activisme social, d’esquerres i en un primer moment al voltant d’ICV, ara també hi haurà un partit a Roquetes (Movem Tortosa està constituït com a partit, no és només una marca electoral), que agafarà la nomenclatura del projecte tortosí.

Es tracta, segons fonts de Movem Tortosa, de “gent d’esquerres de Roquetes, compromesa amb el poble, que vol proposar una alternativa a ERC”, al govern en els darrers 11 anys amb diferents suports, actualment del PDeCAT. L’any 2007, els republicans van liderar un pacte de tots (inclòs aleshores el PP) contra el PSC, que havia governat durant dècades el municipi del Baix Ebre.

De moment, Movem Roquetes ha obert un compte a Twitter amb el seu logotip i compta amb un nucli d’una dotzena de persones que ja han registrat la formació política per a poder concórrer a les eleccions municipals del 26 de maig.

L’entorn de Movem ha anunciat que en breu este nucli polític farà un pas endavant i presentarà públicament la candidatura, que en qualsevol cas serà “d’esquerres, municipalista i autodeterminista” en el sentit que defensarà el referèndum com a única sortida al conflicte polític català. Tant el cap de llista com la resta de candidats a l’Ajuntament es decidiran a través d’un procés de primàries, com s’està fent a Movem Tortosa.

Probablement Tortosa i Roquetes no seran els únics llocs on el nom de Movem figure a les paperetes de votació i és probable que les candidatures que el 2015 van dur el paraigua d’Entesa Municipal (vinculat a ICV-Entesa de les Terres de l’Ebre), per exemple a Corbera, el Pinell o la Sénia, i altres municipis en què es posen damunt de la taula projectes que encaixen amb l’esperit de Movem, acaben estenent esta marca i model pel territori, fins i tot no es descarta que amb una estructura política pròpia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies