HomeSense categoriaProp de 200 estudiants rapitencs es beneficiaran de les ajudes al transport

Prop de 200 estudiants rapitencs es beneficiaran de les ajudes al transport

Un total de 191 estudiants rapitencs es poden beneficiar enguany dels ajuts al transport que atorga l’Ajuntament de la Ràpita per a sufragar les despeses de desplaçament lligades als estudis de cicles formatius de grau superior i estudis universitaris.

El Consistori ja ha començat a fer efectius els pagaments. En l’últim exercici, s’han destinat 33.000 euros a estos ajuts, als quals es poden acollir estudiants d’entre 18 i 25 anys empadronats al municipi durant els últims cinc anys i que tinguen la sol·licitud aprovada.ç

“L’objectiu d’estos ajuts és pal·liar d’alguna manera des de l’Administració local el greuge que comporta per als estudiants i les seues famílies haver d’afrontar les despeses que comporta el fet d’haver de desplaçar-se a les àrees on l’oferta d’estudis és extensa, normalment a les grans capitals”, ha explicat el regidor d’Ensenyament, Àlex Cervera.

L’import d’estes beques convocades anualment per la regidoria d’Ensenyament és l’equivalent a multiplicar per uns 1,5 euros els quilòmetres de distància entre el lloc on es cursen els estudis i la població de la Ràpita. En qualsevol cas, la subvenció concedida no és inferior als 50 euros ni excedix els 300 euros, sempre sense superar la partida pressupostària prevista, perquè si així fos les bases ja preveuen una distribució proporcional entre totes les sol·licituds admeses.

Els requisits, entre altres, demanen estar empadronat i residir al terme de la Ràpita de manera continuada durant els últims 5 anys, tenir entre 18 i 25 anys en el moment de la matrícula, i estar matriculat en cicles formatius de grau superior o estudis universitaris en el curs pertinent, en este cas el 2017-2018.

En esta convocatòria s’havien presentat 201 peticions, però una desena havien estat denegades per incompliment d’algun dels requisits fixats en les bases, de manera que finalment han estat 191 els estudiants becats per a sufragar despeses de transport.

Claudia Ruiz
Claudia Ruiz
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

64 + = 69

Últimes notícies