Tortosa se suma a la campanya 'Apropa Cultura', per facilitar l'accés al teatre a les persones en risc d'exclusió

Un 2% de l'aforament de les representacions que es duguen a terme a l'auditori Felip Pedrell i podran veure les obres amb entrades gratuïtes

Tortosa

Tortosa se suma a la campanya 'Apropa Cultura', per facilitar l'accés al teatre a les persones en risc d'exclusió
Tortosa se suma a la campanya 'Apropa Cultura', per facilitar l'accés al teatre a les persones en risc d'exclusió

L'Ajuntament de Tortosa s'ha afegit als programadors i les institucions de Catalunya que participen a la iniciativa Apropa Cultura.

Es tracta d'una eina que promou la integració de col·lectius en risc d'exclusió a la vida cultural de les ciutats, posant-los a disposició avantatges per accedir a les diverses propostes artístiques. En el cas de Tortosa, totes les funcions que es duguen a terme al teatre auditori Felip Pedrell reservaran el 2% de l'aforament, una dotzena de seients, a aquest estrat de la societat, que podran veure les obres amb entrades gratuïtes.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, la regidora de Cultura, Dolors Queralt, i la regidora de Serveis Socials i Drets Civils, Maria Jesús Viña, n'han explicat els detalls. Segons ha destacat Roigé, "la cultura és un àmbit molt important per al desenvolupament de les persones" i ha apuntat que l'adhesió de Tortosa a la campanya vol refermar l'aposta perquè la cultura siga accessible "per a tothom, independentment de la capacitat econòmica o el context social de què dispose".

Per la seua banda, Queralt ha assenyalat que Tortosa és la primera població de les Terres de l'Ebre que s'integra a Apropa Cultura i que esdevé un projecte "inclusiu i social". Segons ha dit, en funció de l'acollida que tinga entre els col·lectius que se'n poden beneficiar, en el futur també s'ampliaria a la resta de propostes culturals que organitza la regidoria a la resta del municipi.

Finalment, Viña ha assenyalat que les necessitats culturals "també són necessitats bàsiques" que han d'atendre des de Serveis Socials i ha detallat els col·lectius als quals va adreçat especialment: persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb problemàtiques derivades de malalties mentals, persones amb discapacitat física en situació d'exclusió social, gent gran, com a complement de les accions de Soledat No Volguda o l'acompanyament que presta l'Ajuntament de Tortosa; persones en privació de llibertat,  persones immigrades derivades de programes d'acollida; infància i adolescència inclosa a centres d'atenció integral; persones amb problemes de drogodependència o altres addiccions, o dones víctima de violència de gènere i en situació d'exclusió social.

A l'inici de cada temporada teatral, la regidoria de Cultura i la de Serveis Socials vehicularan l'accés d'aquestes persones a cada representació a través de les associacions que treballen amb els col·lectius objectiu de la campanya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article