HomeFestesMas de Barberans celebra Sant Antoni amb teatre i música al carrer

Mas de Barberans celebra Sant Antoni amb teatre i música al carrer

Entre les diferents festes de Sant Antoni que se celebren esta setmana, i especialment durant el cap de setmana, en destaca una a la comarca del Montsià.

Este dissabte 19 de gener el municipi de Mas de Barberans acollirà un any més esta celebració amb una important escenografia pels carrers principals de la localitat. La seua festa està inclosa al programa Tallers per la Festa del Departament de Cultura de la Generalitat.

La festa s’iniciarà a les 18.30 h des de la plaça de l’església i comptarà amb una destacada representació de teatre al carrer, a més de la dansa i la música a ritme d’instruments de percussió. Els grans protagonistes de la vetllada seran els dimonis, que s’obriran pas amb focs, torxes, llums i alguna altra sorpresa.

Un any més la jornada també estarà amenitzada per la música i la dansa de la jota a càrrec del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que també compta amb la degustació del panoli. La celebració arribarà al punt i final després de la representació als carrers amb una festa que compta amb una sessió de ball a partir de les 00 h de la nit. L’entrada del concert serà gratuïta.

La festa de Sant Antoni a Mas de Barberans ha estat documentada i estudiada fins al 1925, moment en què es va deixar de celebrar. Gràcies al treball de recuperació d’esta tradició – l’any 2009 – any rere any el municipi celebra esta data que, anteriorment, havia tingut igual o més importància que la seua festa major en honor al patró de Sant Marc. L’espectacle explica i representa la vida de Sant Antoni. A més, compta amb la cremada d’un ramer – element construït antigament pels pastors de la zona amb boixos i puntals de pi -. Tot i això, la recuperació de la festa s’ha adaptat als nous temps

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 52 = 55

Últimes notícies