HomeEsportsIncombustible Adam Raga

Incombustible Adam Raga

Adam Raga està a punt d’afrontar una nova edició del mundial de trial indoor, on sortirà amb el repte de tornar a pujar al podi, d’una competició dominada per l’intractable Toni Bou, i l’amenaça de les noves generacions de pilots, que van sorgint amb força i motivació.

El pilot d’Ulldecona complirà el mes vinent d’abril 37 anys, però seguix amb la mateixa il·lusió que quan va començar la seua ja dilatada trajectòria esportiva, disposat a seguir batent rècords com en la temporada passada. Adam Raga va tancar la passada edició del Mundial amb la victòria a Budapest, i es va convertir en el pilot a sumar més punts de la història, amb un total de 2043, que superen els 2030 del mític Dougie Lampkin. Abans al Trial de Toulouse, es va convertir en el primer pilot a arribar a l’espectacular xifra del centenar de podis en el mundial sota sostre.

Amb quatre títols, és el tercer pilot amb millor palmarès, només superat pels onze de Toni Bou i els cinc del britànic Dougie Lampkin. Esta serà la seua dinovena participació consecutiva en un mundial indoor, des que va iniciar el seu camí el 2001, que va finalitzar en onzena posició. Després sempre ha pujat al podi de totes les edicions amb quatre títols de campió, en què ha dominat del 2003 al 2006. A més suma cinc segons llocs i vuit tercers.

Budapest serà el punt de partida, de l’edició del Mundial Indoor del 2019, organitzada per l’empresa promotora 2Play. Es reduïx de vuit a set proves, ja que cau la prevista de fer a Moscou al mes de març. El més destacat és que el X-Trial deixarà Europa per primera vegada en més d’una dècada, per a visitar Costa Rica. A Espanya es disputaran tres proves consecutives, Barcelona, Bilbao i Granada.

Els pilots fixos per a esta edició del Mundial són Toni Bou (Repsol Montesa Honda), Adam Raga (TRS), Jaime Busto (Gas Gas), Benoit Bincaz (Scorpa) i Miquel Gelabert (Sherco). La FIM garantix als tres primers classificats de la temporada anterior un lloc entre els pilots fixos per a l’any següent, i la resta han d’haver-hi participat en el Mundial X-Trial del 2018, el quart ha de ser d’una nacionalitat diferent dels tres primers pilots i el quint menor de 25 anys. Entre les absències més significatives destaca la de Jeroni Fajardo, que competirà com a convidat en algunes proves. Tampoc estarà Albert Cabestany després d’anunciar la retirada.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

25 + = 35

Últimes notícies