HomeSense categoriaAlcanar es mobilitza per defensar la citricultura

Alcanar es mobilitza per defensar la citricultura

L’Ajuntament d’Alcanar ha convocat una manifestació en defensa de la citricultura. La protesta començarà a les vuit del vespre a la plaça de l’Ajuntament i marxarà fins a la plaça de la Plataforma del Sénia, punt on es llegirà el manifest.

Aquesta mobilització es farà de forma simultània en una vintena de municipis del País Valencià que també s’han adherit a la Plataforma per la dignitat del llaurador. De fet, el consistori canareu és l’únic català que s’ha sumat a la mobilització. Entre d’altres mesures, els convocants reclamen la modificació de l’acord firmat amb Sud-àfrica, l’aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda, i que s’exigeixin les màximes cauteles i controls als productes importats.

El municipi d’Alcanar, al Montsià, viu un “moment crític” a causa de la complicada campanya del sector dels cítrics que està arrossegant altres sectors econòmics del municipi.

L’alcalde Joan Roig ha alertat que s’han destruït ja “centenars de llocs de treball” mentre s’abandonen explotacions i infraestructures agrícoles i moltes empreses relacionades amb la citricultura estan tancant. L’Ajuntament d’Alcanar és l’únic de Catalunya que s’ha adherit a la Plataforma per la Dignitat del Pagès, que ha nascut al País Valencià per defensar la citricultura, i anima altres municipis ebrencs a seguir els seus passos. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

38 + = 46

Últimes notícies