HomeCulturaEl ‘Paradís pintat’ de Pepa Plana i la darrera obra de Mont...

El ‘Paradís pintat’ de Pepa Plana i la darrera obra de Mont Plans, a l’Auditori Sixto Mir

L’Ajuntament de la Ràpita ha presentat la programació estable de l’Auditori Sixto Mir per al primer semestre de l’any que combina teatre, música, propostes familiars i cinema, i que convertix este equipament en el centre neuràlgic de l’activitat cultural a la Ràpita.

“Obrim una programació potent amb la qual fem un salt qualitatiu”, ha apuntat l’alcalde, Josep Caparrós, que ha destacat que esta temporada visitaran l’auditori de la Ràpita artistes com Mont Plans, la pallassa Pepa Plana o el cantant Èric Vinaixa. 

La cartellera de teatre s’estrenarà el pròxim 26 de gener amb l’obra Sembla que rigui, un text interpretat en forma de monòleg per l’actriu Mont Plans i que repassa una realitat com és la mort des de diferents mirades: biològica, social i sentimental. El 16 de febrer serà el torn de l’espectacle Paradís pintat de la pallassa Pepa Plana, que fa uns anys que està afincada al delta de l’Ebre. “És el primer espectacle creat íntegrament al Delta, on visc: des de la idea primera als assajos, i em fa molt de goig vindre a casa vostra a actuar”, va afirmar Plana en la presentació de la programació de l’Auditori Sixto Mir. També es representarà Dones de matrícula 2 de la companyia local Xip Xap teatre, i el muntatge Mort a les cunetes, de David Pintó i Joan Valentí, amb la qual la població se sumarà a la commemoració dels 80 anys de la fi de la Guerra Civil, el diumenge 14 d’abril. Finalment, la programació teatral es tancarà el 5 de maig amb la comèdia Perduts, escrita i dirigida per Ramon Madaula i interpretada per Xavier Bertran i Jordi Coromina.

Pel que fa a concerts, es comptarà amb l’espectacle literari musical Espero meravelles, amb Mirna Vilasís (3 de març) o el concert d’Èric Vinaixa, que presentarà el disc Caos a mig camí (10 de març). L’auditori acollirà altres esdeveniments com l’Aplec de corals a la Ràpita (28 d’abril) o el concert de primavera a càrrec de la banda de l’Agrupació Musical Rapitenca (4 de maig), entre d’altres. 

 

Teatre familiar

Pel que fa a la programació familiar inclou: La cigala i la formiga, de la companyia Xip Xap (9 de febrer); La bella i la bèstia, de Veus-Veus (23 de març) i Les Supertietes, de Les Bianchis (27 d’abril).

En l’apartat de cinema, la programació constarà d’una pel·lícula cada tercer dijous de mes corresponent al Cicle Gaudí de cinema català amb projeccions com El fotógrafo de Mauthausen (17 de gener), Petra, de Jaime Rosales (21 de febrer) o Entre dos aguas, d’Isaki Lacuesta (21 de març). A més, l’entitat local Cineclub la Ràpita continuarà oferint una programació estable de cinema en versió original, amb atractives propostes de pel·lícules de culte, independents, clàssiques o de difícil accés a les sales comercials.

L’oferta cultural de la Ràpita es complementa amb les activitats a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó, el Museu de la Mar de l’Ebre i l’Església Nova. “El repte ha estat omplir de vida l’auditori, però també donar una empenta més a la resta d’equipaments culturals. No els hem volgut arraconar, al contrari; per això presentem una programació diversa, a partir de diferents disciplines, per a tots els públics i distribuïda entre les nombroses instal·lacions que tenim en actiu”, va puntualitzar la regidora de Cultura de la Ràpita, Èrica Ferraté. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 70

Últimes notícies