HomeCulturaLa col·lecció de terrissa dels Segarra Pedrola, al Museu Terres de l’Ebre

La col·lecció de terrissa dels Segarra Pedrola, al Museu Terres de l’Ebre

Part de la gran col·lecció particular de la família Segarra – Pedrola de Miravet, un dels pocs obradors de terrissa que encara continuen en actiu a les Terres de l’Ebre, es mostrarà al Museu de les Terres de l’Ebre en una exposició.

En el marc del cicle Col·leccionar Passions, el Museu mostrarà la passió col·leccionista d’esta família que reunix en el seu fons particular més d’un miler de peces d’artesania terrissaire. 

La tradició canterera dels Segarra – Pedrola es remunta a l’any 1978 quan el matrimoni format per Teresa Pedrola Avante i Ferran Segarra Vives van obrir un obrador a la Raval dels Canterers de Miravet, on actualment encara treballa, de forma tradicional, el seu fill, Ferran Segarra Pedrola. La tradició col·leccionista l’arrenca Ferran Segarra Vives a partir de la dècada del 1980  quan descobrix la importància i el valor econòmic i cultural de la ceràmica i la terrissa tradicionals. Va començar la seua col·lecció, adquirint peces procedents dels millors obradors del Baix Aragó, alguns dels quals llavors ja havien plegat.

La col·lecció inicial ha esdevingut una nombrosa mostra patrimonial feta a base de constància i viatges. Els estris i atuells que conformen la Col·lecció de terrissa Segarra-Pedrola, integrada per més d’un miler de peces, procedents de les Terres de l’Ebre i zones confrontants, la resta de Catalunya i bona part de l’Estat espanyol; datades entre el segle XVIII i l’actualitat, tot i que inclou també algunes peces medievals. És per això que esta col·lecció particular és també un punt de referència per als col·leccionistes, els amants de la terrissa de qualitat, els antiquaris i els estudiosos, per als quals el matrimoni Segarra Pedrola és una font de coneixements i d’informació.

L’exposició Col·leccionar passions, es podrà visitar fins al 3 de març.

L’exposició compta amb el suport del Departament de Cultura i els ajuntaments d’Amposta i Miravet.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

29 + = 35

Últimes notícies