HomeEducacióEls alumnes del col·legi de la Consolació de Tortosa guanyen la fase...

Els alumnes del col·legi de la Consolació de Tortosa guanyen la fase ebrenca de la de la VI Copa Cangur 2019

Els col·legis de la Consolació i de la Sagrada Família de Tortosa han estat els guanyadors de la primera fase de la VI Copa Cangur 2019, que va tindre lloc al campus Terres de l’Ebre de la URV la tarda del dijous 24 de gener. En total, en esta primera fase de la Copa Cangur hi han participat 140 alumnes de 2n i 3r d’ESO de quinze centres de secundària del territori repartits en vint equips de set membres.

Es tracta d’un concurs presencial de resolució de problemes matemàtics que té per objectiu motivar els estudiants de secundària en l’aprenentatge de la ciència i la lògica matemàtica. Aquesta primera fase s’ha celebrat conjuntament a 27 seus d’arreu del país i els millors equips de cada seu s’han classificat per a les semifinals de la Copa Cangur que tindran lloc a Mataró el proper 7 de març. En el cas de les Terres de l’Ebre seran dos: el Col·legi de la Consolació i el Sagrada Família.

“No ens esperàvem quedar els primers”, ha explicat Clara Rollan, del Col·legi de la Consolació. tot precisant que dels 12 problemes que havien de resoldre en la prova d’aquest dijous el seu equip n’ha acabat resolent la meitat. “N’hi havia que et poden semblar fàcils a simple vista però que resulten molt complicats a mesura que els analitzes i a la inversa”, ha opinat. Concretament, el concurs consisteix en resoldre 12 problemes de matemàtiques i de lògica matemàtica en només una hora.

És la primera vegada que este concurs es realitza al campus ebrenc i ha comptat amb la participació de quinze centres de secundària ebrencs: Institut Dertosa, Institut Cristòfol Despuig, Col·legi de la Consolació, Col·legi Diocesà Sagrada Família i Col·legi Teresià, de Tortosa; Institut de Camarles; Col·legi Sagrada Família i Institut els Alfacs, de Sant Carles de la Ràpita; Institut Blanca d’Anjou, del Perelló; Institut de Deltebre; Institut Escola Daniel Mangrané, de Jesús; Institut de Tecnificació d’Amposta; Institut Sòl de Riu, d’Alcanar; Institut Roquetes, i Institut Escola, de Batea.

Per al campus ebrenc acollir la Copa Cangur és una manera d’estretir vincles amb els centres de secundària del territori i contribuir a fomentar la vocació per les matemàtiques.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

73 + = 78

Últimes notícies