HomeSense categoriaA presons madrilenyes mentre dure el judici al Suprem

A presons madrilenyes mentre dure el judici al Suprem

El judici contra els líders independentistes per l’1-O començarà al voltant del dimarts 5 de febrer, segons ha informat el president del tribunal, Manuel Marchena, al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

El dia concret d’inici els 12 acusats de rebel·lió, sedició, desobediència, malversació i organització criminal s’asseuran per primera vegada al banc dels acusats davant del tribunal.

Són la xertolina Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Dolors Bassa, en presó preventiva, a més de Meritxel Borràs, Carles Mundó i Santi Vila.

Els presos independentistes ingressaran a les presons de Soto del Real (en el cas dels set homes) i a Alcalà Meco (en el cas de les dones) mentre dure el judici. La data del trasllat des de Catalunya encara no s’ha fixat, però han de ser traslladats abans del 5 de febrer per tal d’assegurar que estan a disposició del tribunal. Fonts de la Conselleria de Justícia i del Ministeri de l’Interior han informat que els Mossos s’encarregaran de fer el trasllat fins a Brians 2 –que és el centre d’enllaç entre serveis penitenciaris- i que llavors el trajecte el completarà la Guàrdia Civil directament fins a Madrid, sense fer cap parada entremig. A finals d’any el Suprem va decidir que jutjaria 12 dels 18 acusats en la causa, i que cedia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el judici als sis restants, acusats només de desobediència.

La defensa del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat al Tribunal Suprem que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) es pronuncie sobre la causa contra el procés sobiranista abans que arrenque el judici. En concret, sol·licita al Suprem que contraste amb el TJUE, amb seu a Luxemburg, si la causa contra el president d’Òmnium vulnera la carta de Drets Fonamentals de la UE i la normativa i jurisprudència comunitària.

En una intervenció a l’auditori de Tortosa el 18 de gener, els advocats d’alguns dels polítics presos i exiliats, Jordi Pina i Jaume Alonso-Cuevillas (advocat de Carles Puigdemont), van opinar que la sentència ja està escrita i que es tracta d’un “judici polític”. “Reunix tots els paràmetres: una instrucció plagada d’irregularitats, una petició de penes desproporcionada, i per a aconseguir-ho una tergiversació dels fets com de les normes jurídiques aplicables. Tots sabem que no va haver-hi violència i que els fets no encaixen ni amb la rebel·lió, ni amb la sedició, ni amb la malversació”, assegurava Alonso-Cuevillas.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

53 + = 62

Últimes notícies