HomeSense categoriaEl ple del Consell del Baix Ebre reclama l’excarceració dels líders independentistes...

El ple del Consell del Baix Ebre reclama l’excarceració dels líders independentistes perquè puguin defensar-se en garanties

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre s’ha adherit al comunicat del Síndic de Greuges que demana al Tribunal Suprem l’excarceració dels nou líders independentistes perquè puguin exercir amb garanties el seu dret de defensa durant el judici del procés.

El text, signat pels expresidents de la Generalitat Jordi Pujol, José Montilla, Artur Mas i Carles Puigdemont; els expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert; i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, també reclama “la disposició de mesures alternatives a la privació de llibertat de les persones que actualment es troben en presó provisional”.

D’altra banda, a iniciativa d’ERC, el plenari ha aprovat una moció que insta al Govern espanyol a establir ajuts directes als productors de cítrics del Baix Ebre i Montsià, víctimes de la crisi provocada per la importació de cítrics sud-africans que permet l’acord d’associació econòmica signat entre la Unió Europea i la Comunitat per al desenvolupament de l’Àfrica Meridional.

També a proposta del grup d’ERC, el ple de la institució ha donat suport a una altra moció que s’oposa al projecte d’abocador de residus industrials de Riba-roja d’Ebre i insta al Departament de Territori i Sostenibilitat i a l’Agència de Residus de Catalunya a paralitzar-ne els tràmits.

En el primer ple ordinari de l’any, la Corporació també ha aprovat una moció presentada pel grup comarcal del PDeCAT que sol·licita al govern de l’Estat espanyol la reducció, del 21 al 10%, de l’IVA aplicable a la compra d’instruments musicals. Aquesta petició ve avalada per la important tradició musical existent a les Terres de l’Ebre amb més de 30 bandes de música, 1.800 músics en actiu i 3.500 alumnes, que reivindiquen un tractament fiscal especial en tractar-se d’eines per al foment de l’educació i la cultura.

El ple del Consell Comarcal ha aprovat així mateix una moció presentada pel grup comarcal d’Entesa que insta al Govern de la Generalitat a reduir un 30% les taxes universitàries en compliment d’una moció aprovada el 2016 pel Parlament de Catalunya.

Finalment, la Corporació ha donat llum verda a una moció presentada pel grup comarcal del PSC que proposa el reconeixement dels esportistes discapacitats i els seus clubs o entitats en futures edicions dels Premis Esportius del Baix Ebre.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

65 + = 68

Últimes notícies