HomeEsportsLlorenç Sales campió de Catalunya de 1.500 metres

Llorenç Sales campió de Catalunya de 1.500 metres

Llorenç Sales es va penjar la medalla d’or en la prova dels 1.500 metres llisos, del 43è Campionat de Catalunya absolut i sub-23, disputat a Sabadell, amb la participació de prop de 400 atletes, incloses les principals figures de l’atletisme català.

L’atleta de la Galera, representant de la UA Montsià, va fer bons els pronòstics, i es va imposar amb autoritat, després de controlar la prova, i entrar en primera posició amb un temps de 3:42:76, que a més de representar el seu primer títol en el palmarès d’aquesta competició, suposa superar el rècord dels Campionats de Catalunya, que estava en possessió de David Pujolar (At. Tossal), aconseguit en l’edició el 1993, i amb la marca mínima per poder acudir als XXXV Campionats d’Europa d’Atletisme en Pista Coberta se celebrarà a Glasgow (Regne Unit) entre l’1 i el 3 de març.

La medalla de plata va ser per a Santiago Catrofe (Santa Cristina d’Aro), 3:48:88 i el bronze del Mehdi Aboujanah (FC Barcelona), 3:51:24.

L’atleta d’Ulldecona, Meritxell Benito (Platges de Castelló), no va poder repetir l’èxit aconseguit al 2017, quan es va endur la medalla d’or, i en aquesta ocasió es va quedar molt a prop de pujar al podi, ocupant la quarta plaça amb 3 , 75, la mateixa marca que Clara Fernández (Muntanyenc Sant Cugat), i Marina Ribas (ISS l’Hospitalet), que van utilitzar menys intents en superar el llistó en aquesta alçada. La medalla d’or va ser per a la favorita, Mònica Clemente (Avinent Manresa) amb 4,20.