HomeSense categoriaAnuncien reformes als parcs de bombers de Flix, Gandesa, Móra d’Ebre i...

Anuncien reformes als parcs de bombers de Flix, Gandesa, Móra d’Ebre i Ascó

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha comparegut a petició pròpia davant la Comissió d’Interior del Parlament per informar de la situació del cos de Bombers de la Generalitat.

Durant el seu discurs, el conseller ha anunciat que el departament preveu incrementar un 67% la part del pressupost del cos de Bombers aquest 2019. Mentre que l’any 2018 aquesta inversió ha estat de 32 milions d’euros, pel 2019 es preveu destinar-ne 53,2 milions.

El conseller ha iniciat la seva intervenció especificant les actuacions que ha dut a terme el departament en els darrers sis mesos, reiterant que el cos es troba en una situació “força crítica, inferior a la desitjada i desitjable”, ha afirmat.

Per aquest motiu, Buch ha identificat les mancances del cos en quatre blocs. En primer lloc, les mancances estructurals en relació al personal, tenint en compte també les jubilacions produïdes durant els darrers anys i les previsibles a curt termini. En segon lloc, l’envelliment del parc mòbil i el dèficit de vehicles. A continuació, tot allò referent al vestuari i al material operatiu necessari per intervenir en l’atenció a les emergències i, per últim, la renovació i manteniment de les infraestructures de la Direcció General per mantenir-les en un estat correcte d’ús i habitabilitat.

Per fer front a aquestes mancances, el titular del departament ha anunciat que la Generalitat invertirà 53,2 milions d’euros en nou material i infraestructures, si s’aprova el pressupost per aquest any. “És la aposta més ferma que s’ha fet d’un Govern de la Generalitat al Cos de Bombers”, ha afirmat el conseller.

En concret, Buch ha explicat que les properes licitacions per a l’adquisició de nou material s’eleven fins als 34 milions d’euros i es componen, entre d’altres, de 92 vehicles de la tipologia Bomba Rural Pesada (valorats 8,5 M€/any i que suposen, en el conjunt del rènting, 103 milions d’euros), vestuari valorat en 10.000.000 € (format per samarretes, polos i pantalons de rènting per 4 anys per 5.000 efectius, és a dir tots els efectius de bombers) i 179 equips d’excarceració valorats en 3.000.000 €. A més, guants i botes valorades en 1.800.000 € per a tots els efectius, 125 càmeres tèrmiques valorades en 937.000 €, 411 Equips de Respiració Autònoma valorats en 550.000 €, 500 ampolles d’aire més valorades en 170.000 € i motxilles portamànegues valorades en 44.700 €, així com el manteniment preventiu i correctiu dels vehicles 2019-2020 valorat en 4.720.000 €.

Paral·lelament, pel que fa a les infraestructures, el conseller també ha anunciat que es destinaran 18.780.000 eurosen dur a terme actuacions en els següents parcs de Bombers, “atesa la seva elevada prioritat”, entre 2019 i 2020

 

 

250 places convocades 

Respecte a les mancances en relació al personal del cos, Buch ha recordat que abans de finalitzar l’any 2018, el Govern va aprovar una nova convocatòria d’accés per a 250 Bombers. En aquest sentit, el conseller ha remarcat el seu compromís amb el cos, “ja que en els darrers 25 anys no hi ha hagut cap convocatòria de la magnitud d’aquesta darrera, i cal remuntar-se fins al 1994 per trobar una convocatòria que superés els 200 aspirants”.

Durant la compareixença, el conseller també ha detallat que des de que va prendre possessió del càrrec, des de la Direcció General de Prevenció Extinció d’Incendis i Salvaments ja s’han licitat 5,3 milions d’euros que s’han destinat a vestuari, manteniment de vehicles, edificis i equips d’excarceració, equipament de rescat urbà, màscares, 31 càmeres termogràfiques, mànegues, caputxes de rescat i instal·lació de cinturons de seguretat pels camions, entre d’altres.

“Tot i començar la legislatura al juny i el tancament de caixa de principis de novembre, hem executat el 97,7% del pressupost de 2018”, ha manifestat el conseller, que també ha agraït l’esforç i dedicació de tots els membres del cos de Bombers, assegurant que tot i la situació delicada, “els serveis d’emergències del país, estan garantits arreu del territori”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

24 + = 26

Últimes notícies