HomeSense categoriaEl ple ordinari a l'Ajuntament de Tortosa aprova per unanimitat la modificació...

El ple ordinari a l’Ajuntament de Tortosa aprova per unanimitat la modificació de l’ordenança de Medi Ambient

El ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat inicialment la modificació de l’ordenança municipal general de Medi Ambient.

El canvi inclou l’ampliació de l’horari en el qual la ciutadania pot dipositar les fraccions de residus als contenidors, així com l’obligació als propietaris de gossos perquè diluïsquen amb aigua l’orina dels animals a la via pública. Quan la modificació quede aprovada de manera definitiva i entre en vigor s’establirà un període de sis mesos durant el qual es farà una tasca de conscienciació ciutadana per tal d’eradicar aquest costum i durant el qual no s’imposaran sancions, encara que es puguen aixecar actes. La mesura serà d’aplicació a la via pública, ja que a les àrees de lleure caní serà l’Ajuntament qui tinga cura de la neteja de l’orina dels gossos.

D’altra banda, el ple també ha debatut nou mocions presentades pels grups municipals: d’aquestes, quatre han comptat amb els vots afirmatius de tots els regidors presents. Concretament, les dos presentades pel grup d’Esquerra Republicana, de rebuig al projecte de macroabocador projectat a Riba-roja d’Ebre, i també la que defensa i demana protecció al sector citrícola davant les importacions; la moció del Partit Demòcrata per instar el govern espanyol a rebaixar l’IVA dels instruments musicals del 21% actual al 10%; i la del PSC, que insta a fer la commemoració anual a les víctimes de l’holocaust, coincidint amb el dia internacional que recorda aquells fets.

Per contra, no han tirat endavant la resta de propostes com són impulsar el soterrament dels cables aeris a la ciutat, i instar a la Generalitat que reduïsca un 30% les taxes universitàries, proposades per Movem; la commemoració del 150è aniversari del Pacte federal de Tortosa, proposada pel PSC; o les dos presentades pel Partit Popular, per defensar la implementació de la presó permanent revisable, i per reclamar el desdoblament i soterrament de la C-12 al seu pas per Tortosa.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 8 =

Últimes notícies