HomeSense categoriaLa Passió d’Ulldecona es “modernitza” coincidint amb el seu 65è aniversari

La Passió d’Ulldecona es “modernitza” coincidint amb el seu 65è aniversari

La nova temporada de representacions de La Passió d’Ulldecona arriba enguany carregada de novetats, coincidint amb el seu 65è aniversari.

“En poques paraules, hem modernitzat la Passió d’Ulldecona”, avança Jordi Carapuig, president del Patronat de la Passió. D’entrada hi ha hagut canvis a la direcció amb la incorporació de Jordi Príncep i Bienve Borràs de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta. “Han fet un treball impressionant amb els textos. S’ha analitzat escena per escena i s’ha prioritzat la part històrica a la religiosa”, diu Carapuig, que ha assegurat que “buscant la màxima fidelitat històrica s’ha tret tota la palla dels textos. Tot allò que no aportava res”. El resultat és una posada en escena “més dinàmica i curta” que permetrà als espectadors no només conèixer la història de Jesús, sinó també la dels personatges històrics que l’envolten.

De fet, es calcula que la representació s’haurà escurçat 30 minuts respecte de les representacions que s’estaven fent els darrers anys. També hi hagut canvis en l’escenografia i la il·luminació i s’ha incorporat nova música, composta en exclusiva per a La Passió d’Ulldecona pel compositor Ignasi Reverté i “pensada per a reforçar i potenciar cada moment de l’obra”.

Les representacions de La Passió d’Ulldecona començaran al març, el 24 i el 31 es representarà la versió en català, i els dies 28 d’abril i 5 de maig es farà les representacions en castellà. Per a completar la visita s’han posat a la venda paquets turístics amb visites guiades als actius turístics i patrimonials d’Ulldecona i el paquet Estrella Michelin que inlou el dinar al restaurant Les Moles d’Ulldecona.

 

Representacions a Tarragona, Reus, i Nules

Amb motiu del 65 aniversari de representacions ininterrompudes, La Passió d’Ulldecona, com ja ha anat fent els darrers anys a Tortosa, Ascó i Móra d’Ebre, farà una petita gira que portarà l’espectacle al teatre Fortuny de Reus (6 d’abril), al teatre Alcazar de Nules (13 d’abril) i al Palau Firal de Tarragona (11 de maig). “L’esforç de portar l’espectacle fora d’Ulldecona és molt gran, ja que s’ha de moure la gent i els decorats, però ens ha donat com a resultat que la gent del territori ha tornat a veure la Passió d’Ulldecona”. Carapuig assegura que en els darrers anys havien perdut públic territorial i d’esta manera “hem volgut donar a conèixer que fem un espectacle totalment nou que no té res a veure amb el que es feia fa 20 anys”. Així l’any passat el 80% del públic va ser del territori. A més, Carapuig reivindica que es tracta d’un gran espectacle teatral que mou 180 persones en cada representació.

D’altra banda, la Passió d’Ulldecona representarà l’acte del Davallament de la Creu a l’església del Roser de Tortosa, el pròxim 9 de març. Es tracta d’un document del 1512, de 248 versos, que formaven part  d’un conjunt d’actes o quadres de la passió de Crist i que va ser descobert fa 7 anys als arxius Capitular i Diocesà de Tortosa. L’acte és representat en català antic. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 34

Últimes notícies