HomeSense categoriaDues noves distincions internacionals per a la col·lecció de mel ecològica Muria...

Dues noves distincions internacionals per a la col·lecció de mel ecològica Muria BIO

Les mels de la gamma ecològica de Muria BIO (http://www.mielmuria.com) han destacat a l’edició de 2018 del premi italià BIOLMIEL, el concurs de les millors mels ecològiques del món.

Les varietats de Taronger i Alta Muntanya han estat guardonades amb medalla d’or i la de Farigola ha estat premiada amb medalla de plata, posicionant així encara més la marca Muria a nivell internacional, ja que és l’única empresa que ha obtingut dues medalles d’or i una de plata dins de la mateixa edició.

La Xa edició del Premi BIOLMIEL, creat el 2008 pel CIBI (Consorci Biològic Italià) a partir de l’experiència del premi oleic BIOL, ha comptat amb la participació de 183 mostres de mel ecològica provinents de diferents països com Itàlia, Espanya, Grècia, Sèrbia, Romania, o Eslovènia, entre d’altres, i ha estat fallat a les instal·lacions del CREA (Consell de Recerca Agrícola i Anàlisi de l’Economia Agrària), a la ciutat italiana de Bolonya. A més del tast final, les mostres participants han estat analitzades en paràmetres d’humitat, acidesa i HMF (hidroximetilfurfural).

L’objectiu d’aquesta innovadora iniciativa en el sector de l’apicultura orgànica és difondre la qualitat de la mel orgànica i recolzar la gestió de la biodiversitat i la producció inspirada en criteris de responsabilitat social. També promociona la qualitat de la mel provinent de l’apicultura orgànica i la disseminació de coneixements específics sobre el tema; enforteix la relació entre l’apicultura i el desenvolupament sostenible; millora les diferències relacionades amb la biodiversitat natural i els cultius; promociona l’intercanvi i les innovacions tècniques entre els que s’ocupen de l’apicultura de qualitat i sensibilitza al consumidor cap als productes agroalimentaris de la cultura mediterrània en general i de manera particular de la mel.

Les varietats de Taronger (86,7), Farigola (86,6), Romaní (81,4) i Alta Muntanya (80,7) de Muria BIO també han estat guardonades, de manera recent, en el I Concurso Hispano-Luso de Mieles Ecológicas. Les mels de Taronger i de Farigola, que han competit amb una vintena de mels nacionals i internacionals, han estat la 2a i la 3a classificades dins de la categoria de Mels Clares. Aquest certamen, organitzat per la Universitat de Lleó i la Consultora Apícola Urzapa, és l’únic que avalua mels professionals del conjunt de la Península Ibèrica.

La col·lecció de Mel Ecològica Muria BIO consta de pol·len natural i 11 varietats de mel: Alta Muntanya, Castanyer, Bosc, Mil flors, Eucaliptus, Bruc, Farigola, Cantueso, Taronger, Acàcia i Romaní. La gamma es complementa amb una col·lecció de Xarops i Suplements Alimentaris/ Gamma de xarops de pròpolis i suplements alimentaris i una col·lecció de 12 varietats de Mels de Sabors.

Totes les gammes de mels ecològiques de Muria BIO seran presents a la propera edició de la fira BioFach, que es celebrarà en Nuremberg (Alemanya) del 13 al 16 de febrer. (Pavelló 5 Estand 5/171)

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 63 = 65

Últimes notícies