Guerra oberta entre el PDeCAT i Esquerra a l'Ebre per l'abocador de Riba-roja

El Partit Demàcrata acusa els republicans de "mala intenció" i de dir "falsedats" en haver demanat la dimissió d'Antonio Suárez a Territori, però en tot cas es posiciona en contra de rebre a la Ribera els residus de Vacamorta

Terres de l'Ebre

Alcaldes i polítics de la Ribera en contra de l'abocador projectat a Riba-roja
Alcaldes i polítics de la Ribera en contra de l'abocador projectat a Riba-roja

Esquerra Republicana de la Ribera d'Ebre va encendre el foc i la resposta del PDeCAT de les Terres de l'Ebre no s'ha fet esperar. Els republicans havien demanat esta setmana ni més ni menys que la dimissió del director dels Serveis Territorials de Territori a l'Ebre, Antonio Suárez, que a la vegada és l'alcalde de Riba-roja que ha tramitat el polèmic abocador de residus indisturals que s'hi projecte. El motiu, que el departament de Territori estiga estudiant portar al futur dipòsit de Riba-roja, que ha aixecat una gran oposició territorial, residus de l'abocador claurusat (per mandat judicial) a Vacamorta, a l'Empordà. ERC ho considera un "escàndol". Suárez mateix va respondre que l'abocador de Riba-roja porta més de deu anys en tràmits i que aleshores ni hi havia sentència sobre el cas de Vacamorta. De fet, ni Suárez era aleshores delegat de Territori, segons recorda el PDeCAT.

Suárez també ha lamentat la deslleialtat d'ERC com a soci de govern del PDeCAT a la Generalitat. La vegueria del PDeCAT de les Terres de l'Ebre ha anat més enllà i ha lamentat en un comunicat "les accions i la mala intenció" derivada de la petició de dimissió per part d'Esquerra, i ha acusat els republicans de fer "manifestacions rotundament falses que només tenen com a objectiu deteriorar la reputació i la honestedat d'Antonio Suárez". El partit hereu de CDC reitera els arguments de Suárez i afegix que el dipòsit de Riba-roja va ser objecte d'exposició pública i dels corresponents períodes habilitats per a la presentació d'al·legacions, donant a entendre que durant estos tràmits no es va generar el rebuig expressat ara públicament. 

"Confiem plenament en el Govern de la Generalitat (govern de coalició entre JxCAT i ERC) en la seva capacitat per proposar la millor forma d’execució de la sentència de Vacamorta des d’una perspectiva ambiental i territorial, minimitzant l’impacte ambiental. En aquest cas estem convençuts que el trasllat de residus des de l’Empordà fins a la Ribera d’Ebre no és una opció ambientalment i territorialment factible", fixa la seua posició el PDeCAT, que de retruc també retreu a Esquerra que a La Fatarella, on governen els republicans, s'hagen iniciat els tràmits per a la implantació d'un parc eòlic quan el Consell Comarcal de la Terra Alta s'ha manifestat per unanimitat en contra que la comarca aculle noves instal·lacions eòliques. El PDeCAT lamenta els comportaments "selectius" per part d'ERC. que "canvia de paraer i actua de manera il·lícita sense tenir en compte els acords aprovats en anterioritat". 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article