La galera, protagonista destacada a Alcanar, l’Ametlla de Mar, la Ràpita i l’Ampolla

Un total de 42 restaurants de les quatre poblacions marineres prepararan menús especials a les Jornades Gastronòmiques de la Galera

Terres de l'Ebre

La galera, protagonista destacada a Alcanar, l’Ametlla de Mar, la Ràpita i l’Ampolla
La galera, protagonista destacada a Alcanar, l’Ametlla de Mar, la Ràpita i l’Ampolla

Els municipis d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita,  amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, s’unixen per a oferir exquisits menús gastronòmics als seus restaurants, tenint com a protagonista la galera, producte local i de qualitat típic de la mar de l’Ebre.

Del 8 de febrer al 3 de març, tindrà lloc la sexta edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre, on un total de 42 restaurants dels quatre municipis mariners, 12 de la Ràpita, 11 d’Alcanar, 10 de l’Ampolla i 9 de l’Ametlla de Mar, prepararan un seguit de deliciosos menús amb diferents opcions, on es podran tastar plats molt variats, com raviolis de galera amb la seua salsa i bolets de temporada, galeres i carxofes amb allets tendres o púding de galeres, ceps i tòfona blanca, tot plegat acompanyat de vins del territori com els garnatxa blanca, DO Terra Alta.

Els preus per menú oscil·len entre els 25 i 40 euros. A més, les empreses turístiques oferiran paquets que combinaran allotjament i activitats, a banda dels menús, per a ampliar d'esta manera l'estada dels visitants al territori. Després de la bona acollida des que es va instaurar a la tercera edició de les jornades, també es realitzarà un concurs de fotografies en què els clients podran fer fotos dels plats que degusten i publicar-les a Instagram amb les etiquetes #jornadesgalera, #terresdelebre #nomdelrestaurant i #nomdelapoblacio. 

El premi del concurs consistirà en un menú de degustació per a dos persones a qualsevol dels restaurants adherits a les jornades.

La galera és un crustaci, abundant en zones properes a deltes on les aigües són riques en nutrients, i és una excel·lent font de proteïnes d’alta qualitat, vitamines i minerals. A diferència d’altres crustacis, és baixa en calories i de fàcil digestió, i la  seua carn és fina i gustosa

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article